Pasajul Mogoșoaia. Care este stadiul lucrărilor și când vor fi gata

17 septembrie 2021
article img
Muncitorii lucrează în ture pentru a putea termina Pasajul Mogoșoaia până la 1 octombrieFotografii: Facebook/Irinel Ionel Scrioșteanu

Lucrările la Pasajul Mogoșoaia se apropie de final. Constructorul promite că până la 1 octombrie acesta va fi gata și dat în circulație, pe toată lungimea sa, de circa 800 de metri.

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat că a fost realizată hidroizolația pe partea centrală a pasajului și s-a așternut al doilea strat de asfalt, pe breteaua dinspre Chitila.

article img
A început montarea panourilor fonoabsorbante pentru protejarea fonică a locuitorilor

În plus, a început montarea panourilor fonoabsorbante pentru protejarea fonică a locuitorilor din zonă, dar și a sistemului de iluminat, care vor fi amplasate, pe ambele părți, pe toată lungimea pasajului.

Totodată, muncitorii refac giratoriul de sub pasaj, iar în următoarele zile va începe și montarea rosturilor de dilatație ale pasajului.  

article img
Muncitorii vor începe să monteze rosturile de dilatație ale Pasajului Mogoșoaia

Lucrările la Pasajul Mogoșoaia, aflat pe Centura Capitalei, au început în aprilie 2020 și au ca termen de finalizare luna aprilie 2022.

Doar că firma constructoare și-a asumat oficial darea în circulație a pasajului până la 1 octombrie 2021, după cum a anunțat la finele lunii august Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor.

Pasajul Mogoșoaia a costat 6,8 milioane de euro

Cu o lungime de 800 de metri, construcția Pasajul Mogoșoaia a costat 6,8 milioane de euro și este realizată Strabag. Contractul a fost semnat în 2018, la un an după finalizarea licitației.

Odată pus în circulație, Pasajul Mogoșoaia va descongestiona traficul în zona de nord a Șoselei de Centură a Capitalei, la intersecția cu  cu DN1A, unde constant apar blocaje și cozi kilometrice.