Nu vă speriați! Azi sună sirenele de alarmă

Ultima actualizare:

    Astăzi (2 august), de la ora 10.00, până la ora 11.00, vor suna sirenele de alarmă
Astăzi (2 august), de la ora 10.00, până la ora 11.00, vor suna sirenele de alarmă

De la ora 10.00, timp de o oră, vor suna sirenele de alarmă în toată țara. Nu este un motiv să intrați în panică! Este un exercițiu al Inspectoratului general pentru Situații de Urgență (IGSU) pentru verificarea sistemului de alarmare a populației.

De la ora 10.00, în toată țara, vor urla sirenele de alarmare a populației. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) va desfăşura astăzi (2 august) și în prima zi de miercuri a fiecărei luni, exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei. Până acum, au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel naţional, scrie news.ro.

În toate judeţele ţarii, vor avea loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Simulările vor începe miercuri, 2 august, şi vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), dar şi a celor cu acţionare locală. 

”Prin modul de acţionare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice”, anunţă IGSU.

În perioada 18-21 aprilie, IGSU a desfăşurat, la nivel naţional, un exerciţiu de testare a sirenelor care anunţă situaţiile de protecţie civilă. Timp de patru zile, au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel naţional.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care ar pune în pericol viaţa oamenilor. Însă, vor suna alarmele și în cazuri de alte calamități, cum ar fi cutremure mari, accidente chimice și altele care pot aduce vătămarea populației.

În cazul unei calamități reale, oamenii ar trebui să se adăpostească de urgență în locuri sigure.

image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net