Războiul cozonacilor, de Paște! La ce preț îi vând Gabriela Cristea și Laura Cosoi? Anna Lesko le dă clasă cu rețeta ei

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Din nou în competiție! Vedeta tv Gabriela Cristea și actrița Laura Cosoi au primit, și în acest an, sute de comenzi la delicioșii lor cozonaci, desertul tradițional pentru masa de Paște. Prin urmare, se află în plină acțiune, în bucătărie. Mulți susțin însă că prețurile sunt cam piperate, pentru buzunarul românilor. În schimb, Anna Lesko le oferă gospodinelor rețeta ei de cozonac, cu vișine și cu nucă. 

Gabriela Cristea: „Folosim numai ingrediente premium!”

Gabriela Cristea este în plină acțiune, în această perioadă, când, la fel ca în anii trecuți, a primit sute de comenzi la cozonacii pentru masa de Paște. Garantează, pe site-ul ei, produse de calitate:

„Folosim numai ingrediente premium în produsele noastre: unt, ouă free range, lapte bio, cremă de fistic/gianduia, nuci și fructe din surse locale. Fără premixuri, fără compromisuri. Rețeta noastră se bazează pe răbdare, iar, uneori, te surprinde și forma inovatoare.

Avem controlul deplin al procesului de producție, de la frământare, până la ambalare, și obținem, de fiecare dată un produs proaspăt, premium, care se păstrează în condiții optime, până la servire”.

La ce preț vinde produsele de patiserie pentru masa de Paște?

Un cozonac tradițional cu cremă de ciocolată și nucă, de 900 grame, costă 98 de lei, iar un cozonac cu mere, nucă și caramel este la prețul de 85 lei, 900 de grame. Cozonacul cu fistic costă 178 de lei, tot 900 de grame. Acest produs este, de altfel, și cel mai lăudat de clienți:

„Extraordinar! Am comandat cu emoție, dar nu regret nicio secundă! O să încerc și alte produse, cozonacul cu fistic este până acum preferatul meu! Pufos, cremă multă și delicioasă, gust de cozonac făcut în casă!”.

Cât costă cozonacii Laurei Cosoi? 

Cât costă însă cozonacii cu maia, vânduți de Laura Cosoi, în lanțul de brutării „Cuptorul Brâncovenesc”, afacerea familiei?

„Costă 96 de lei orice cozonac, de aproape un kilogram. La noi se fac comenzile încă de pe acum, pentru perioada de Paște, se plătește un avans”, ne-a spus una dintre angajate.

Laura Cosoi: „Se folosește „drojdie sălbatică”

Actrița Laura Cosoi, mamă a patru fete, a menționat că produsele sale de panificație sunt crescute cu maia, nu cu drojdie:

„Nu folosim drojdie de bere, comercială, ci „drojdie sălbatică”, așa mai este numită maiaua, obținută doar din făină si din apă, printr-un proces de fermentare tradițională. Produsele de panificație cu maia nu sunt numai bune la gust, ci și foarte sănătoase”, a menționat Laura Cosoi, pe blogul personal.

Rețeta de cozonaci cu nuci și vișine a Annei Lesko

Solista Anna Lesko este și o bună gospodină, își prepară singură bunătățile de Paște. Este expertă în cozonac cu nucă și cu vișine. Rețeta le-a oferit-o și gospodinelor, prin intermediul conturilor sociale. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și care este modul de preparare:

Pentru aluat aveți nevoie de: 1 kg făină, 500 ml de lapte cald, 7 gălbenușuri, 25 gr drojdie, 400 gr zahăr (ce se împarte la întreaga rețetă), 100 gr unt, coajă de portocală și de lămâie, esență de vanilie.

Iar pentru compoziție aveți nevoie de: 500 gr nuci zdrobite, zahăr după gust (din cele 400 gr), 50 gr cacao, vișine în propriu suc, gem de prune, stafide, 7 albușuri (se bat cu zahăr din cele 400 gr). Pentru a-i da un aspect frumos, mai aveți nevoie de: 2 gălbenușuri, 1/2 de linguri de scorțișoară, 1 lingură rasă de miere, nucă.

Se adaugă coajă rasă de lămâie și de portocală

Mod de preparare aluat: se amestecă făina cu drojdia, cu zahărul și cu puțin lapte. Se lasă la dospit 20 de minute. După ce drojdia a crescut, se adaugă zahărul, coaja rasă de lămâie și de portocală, laptele rămas și untul. Se frământă bine totul, apoi se lasă la dospit. În acest timp, se mixează gălbenușurile și zahărul, până ce se obține o spumă densă, pe care o puneți peste aluatul deja făcut.

Mod de prepare compoziție: se amestecă nuca, stafidele, gemul de vișine, vișinele în propriul suc și puțină cacao, dar și merișoarele. Apoi se mixează albușurile cu zahăr și se amestecă toate.

Cozonacii se coc în cuptor la o temperatură de 180 de grade

Aluatul gata dospit se întinde bine, se adaugă compoziția peste, apoi se împletește cozonacul. De precizat că trebuie așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. În tavă, cozonacul se unge pe deasupra cu gălbenuș, miere și scorțișoară. Se bagă la cuptor, timp de 60 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Prin ce dureri a trecut Jeni Nicolau! Actrița și-a rupt mâna chiar în ziua de 8 Martie
bianca censori kanye west x jpg
culita sterp1 jpg
7 alina chivulescu intro 1280x720 jpg jpeg
Catrinel Sandu a sărbătorit Paștele în Florida cu peste 40 de prieteni! S-au sismtit că în România!
Cum a petrecut Dorian Popa Paștele! Celebrul influencer a fost cu iubita în Germania, la fratele lui
Tina Knowles, Beyonce, foto Shutterstock jpg
tyla coachella gettyimages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net