Ce prețuri are Oana Mareș la brutăria „Pâinea lui Dumnezeu”: „Ne-am dorit o afacere de familie.” Îi fac concurență Laura Cosoi, Dana Nălbaru și Gabriela Cristea
Oana Mareș a renunțat la televiziune, la lumina reflectoarelor, și și-a deschis o brutărie, în București. Este, de fapt, o afacere de familie, în care se implică total. Iată însă și ce prețuri are la brutăria „Pâinea lui Dumnezeu”, așa cum a denumit-o, dar și care vedete îi fac concurență, la produsele de panificație și de cofetărie.









Oana Mareș: „Am făcut o echipă din oameni buni și calzi ca Pâinea Lui Dumnezeu”
Oana Mareș, fosta vedetă de televiziune, a intrat în lumea afacerilor. E tare mândră de brutăria ei, din București:
„Povestea noastră e simplă: ne-am dorit o afacere de familie, din care să dăm energia noastră tuturor. Am făcut o echipă din oameni buni și calzi ca Pâinea Lui Dumnezeu. Am copt pâinea si am gustat-o cu cei care ne-au calcat pragul. De aici vă lăsăm pe voi sa povestiți mai departe. Am încălecat pe-o șa...”, a menționat Oana Mareș, pe site-ull firmei sale de succes.
Cât costă însă produsele sale de panificație? O pâine cu legume, Toscany love, este la prețul de 28 de lei, și conține: făină de grâu, maia, sare, măsline, praz, ardei roșu, ardei verde, o pâine cu secară este la prețul de 23 lei, iar o pâine neagră, cu făină măcinată la moară cu piatră, se vinde cu 35 de lei.
Cornulețele cu nucă au prețul de 32 lei, 300 de grame, și conțin: făină de grâu, ou, sare, zahăr pudră, unt 82%, magiun de prune, nucă. O Dobrogeană (plăcintă cu brânză de burduf, brânzâ de oaie și iaurt de oaie) este la 33 de lei, 160 de grame.
La ce preț este o pâine la brutăria Laurei Cosoi?
Și Laura Cosoi, devenită celebră cu rolul din serialul „La Bloc” (PRO TV), și-a deschis, împreună cu soțul ei, un lanț de brutării, în Capitală:
„Cuptorul Brâncovenesc” este o brutărie artizanală, unde găsești pâine tradițională cu maia, produse din patiseria tradițională românească, umplute cu legume și cu fructe neconservate, totul copt la cuptor cu lemne.
Pâinea cu maia are gustul pâinii, din copilărie, făcute de bunici, la țară și coaptă în cuptorul cu lemne. Asta este, de fapt, rețeta tradițională, pe care o folosim și noi.
Asta pentru că nu se folosește drojdie de bere, comercială, ci „drojdie sălbatică”, așa mai este numită maiaua – obținută doar din făină si apă, printr-un proces de fermentare tradițională. Pâinea făcută cu maia nu este numai bună la gust, ci și foarte sănătoasă”, a menționat Laura Cosoi, pe blogul personal.
Părerea celor care au cumpărat produsele de panificație ale Laurei Cosoi
Mulți dintre cei care au cumpărat produsele ei de panificație, fie că e vorba de pâine, dar și de plăcinte, o laudă pe Laura Cosoi pentru strădania de a crește această afacere. Vă prezentăm câteva dintre mesajele lăsate de clienții ei, pe care i-a ajutat să-și amintească de copilărie, de pâinea pe vatră făcută, odinioară, de bunici:
„Bravo, bravo, pentru oamenii care muncesc și tind să facă ceva frumos! Succes vouă, în toate, pentru că sunteți o familie frumoasă” sau „Ce frumos! Mirosul proaspăt de pâine mereu mă încântă...Am trecut pe lângă brutării și am simțit un miros de pâine divin”.
Sunt însă și nemulțumiți, care au menționat ba că, după orele 15.00, nu mai găsești nimic în magazine, ba că pâinea e prea rece sau că vânzătoarea nu le-a zâmbit când le-a dat restul.
Iată și prețurile: pâinea cu multicereale costă 24 de lei, kilogramul, și conține: maia, făină integrală naturală, făină secară naturală, tărâțe, apă și sare.
Iar pâinea integrală costă 22 de lei, 750 de grame, și conține: maia, făină integrală naturală, apă, sare.
Cât a plătit un client, la patiseria Danei Nălbaru: „Trebuie să reflecte prețul”
Cât o privește pe artista Dana Nălbaru, care deține o patiserie, alături de soțul ei, actorul Dragoș Bucur, ea s-a trezit cu o reclamație, din partea unui client, total nemulțumit de prețurile prea mari. Acesta a menționat, cu dezamăgire, conform cancan.ro, pe conturile sociale:
„Zero gust, exagerat de scump. Nu înțeleg cum există review-uri cu cât de delicioase sunt produsele, probabil sunt prietenii celor care au patiseria și de rușine au dat 5 stele, dar nu cred că au gustat produsele.
Îmi pare rău, dar 135 de lei pe 2 dobrogene, 2 ceaiuri reci și 2 prăjituri mi se pare exagerat. Măcar dacă aveau gust. Dobrogeana este făcută cu brânză fără gust, fără sare. Cumva, produsele trebuie să reflecte prețul, dar din păcate aici nu este cazul”.
Dana Nălbaru: „Prăjiturelele sunt făcute în laboratorul nostru”
Fosta solistă de la Hi-Q dezvăluia cum i-a venit ideea de a vinde prăjituri, dar și cum le-a denumit, după numele ei:
„Pe mine mă cheamă Daniela Alina, așa că am numit prăjiturelele Daline, sunt făcute în laboratorul nostru. Cineva se mira că «aia de la Hi-Q face reclamă» unor prăjiturele. Normal, doar sunt ale mele și mă mândresc cu ele, deoarece sunt foarte bune.
Rezultatul este pe măsura muncii depuse timp de șase luni pentru definitivarea gustului și a texturii”, spunea Dana Nălbaru, pe pagina ei de Instagram.
Cât costă un tort, de Valentine’s Day, preparat de Gabriela Cristea?
Și prețurile la produsele de cofetărie ale vedetei tv Gabriela Cristea, de pe site-ul Fărâma.ro, cam țin clienții la distanță:
„La ce prețuri sunt, ne piere pofta de dulce”, „Totul mini, dar prețul este maxim”, „Exagerat de scump, prefer fără”, „Cea mai tristă cofetărie... cutiile alea înșirate pe perete și 3 prăjituri toate în vitrină”, au fost doar câteva dintre recentele comentarii ale internauților pe Tiktok.
Un Tort Fête de Chocolat este la prețul de 436 de lei, iar tortul Coeur Gourmand, ediție Specială, de Valentine’s Day, costă 210 iei.