Oana Mareș povestește ce a pățit la botezul fiului ei: „I-am ținut preotului o predică de 20 de minute, pe voce de soprană”


    Oana Mareș
Oana Mareș

Orice părinte își amintește, cu siguranță, emoțiile pe care le-a avut la botezul copilului său, iar scufundarea în cristelniță le-a dat multora adevărate palpitații. Oana Mareș (39 de ani) a trăit cu sufletul la gură un astfel de moment, în 2012, la botezul fiului ei, Nicolai. Fosta prezentatoare tv a povestit pe pagina ei de Facebook cum i-a ținut preotului „o predică de 20 de minute, pe voce de soprană combinată cu florăreasă”, pentru că i-a încălcat dorința de a nu băga pruncul cu capul în apă.

„Păi ce faci, atunci când preotul, deși ascultă dorința părinților de a nu scufunda copilul în apă, hotărăște să le ofere un șoc emoțional și apucă bine de prunc, îl îndeasă adânc să-i spele păcatele neînfăptuite încă ( pe principiul te bat pentru ce o să faci), de trei ori? Mulți au dilema asta, foarte mulți au pățit-o. Păi, vă răspund eu! În primul rând, stai pe lângă preot, nu lua distanță, mai ales dacă instinctele tale s-au activat. La prima mișcare greșită, te proptești bine în podea, să fixezi centrul de greutate și împingi cu toată forța namila astmatică cu miros de sângele Domnului sec fetească neagră, în timp ce prinzi copilul în brațe și-l eliberezi din degetele noduroase cu unghii înconvoiate. Iei copilul, îl îmbraci rapid, mai ales dacă e frig, îl alini, să știe că este în siguranță, și apoi te apuci de bau baul care voia să-l spele de tot. Și te apuci bine de el și-i ții o predică de 20 de minute, pe voce de soprană combinată cu florăreasă, pe care nu o uită toată viața. Eu așa am făcut”, a povestit Oana Mareș.

Recunoaște că nu i-a păsat de invitații „cu ochii cât cepele” sau de rușinea mamei ei. „Eu, mama copilului, am dreptul să știu ce faci cu puiul meu și ai voie de permisiunea mea pentru orice intenție. EU aprob sau refuz orice ritual! Altfel, ești un inamic ce va fi mutilat și nimicit și urmărit de mine și pe lumea ailaltă”, a mai scris Oana Mareș, distribuind un link cu o petiție online numită „Modificați ritualul botezului”. Precizează, totuși, că acest ritual nu va dispărea printr-o anume lege sau normă, ci doar atunci când oamenii nu îl vor mai accepta, cu riscul de a merge la altă biserică, la alt preot.

Peste 30.000 de români au semnat o petiție online privind modificarea ritualului botezului

Având în vedere situația tragică de la Suceava, unde un bebeluș a murit după ce a fost scufundat în cristelniță, românii s-au mobilizat pe paginile de socializare și au inițiat o petiție privind „modificarea ritualului botezului prin scufundarea pruncului în cristelniță”. „Nu cerem anularea practicii Botezului, ci modificarea ei, astfel încât să fie prevenite aceste riscuri inutile și chiar absurde. Cum se poate face? Prin udarea simbolică a capului pruncului cu apa din cristelniță și nu cu smuceli. Moartea bebelușilor, fie și accidentală, din cauza unor astfel de practici greșite este o tragedie fără margini care aduce durere în loc de bucurie... Acest risc trebuie exclus de-acum înainte, iar Bucuria Botezului să triumfe!”, au scris inițiatorii petiției. Până acum au semnat-o peste 30.000 de români.

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
sex sex 0 jpeg
infidelitate jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
image
image
image
image
image
image
Victor Pițurcă Vica Blochina
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
Simona Halep si Toni Iuruc, Facebook jpg
cub anastasia soare png
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg