O altă tragedie în maternitate! O mamă din Satu Mare acuză medicii de moartea bebelușului: „M-au împins de burtă”

Încă o tragedie a avut loc într-o maternitate din România. O femeie acuză cadrele medicale de moartea copilului nou-născut, susținând că a fost împinsă de burtă să iasă copilul. Din acest motiv, în acest moment au loc mai multe anchete penale şi administrative la spitalele Satu Mare şi la Oradea. Deși bebeluşul s-a născut la Satu Mare, pentru că avea mari probleme de sănătate, a fost transferat a doua zi cu elicopterul la Oradea. Din nefericire, aici bebelușul a decedat. 

Bebelușul a fost dus cu elicopterul a doua zi la spitalul din Oradea unde a și murit. Foto: Click.
Bebelușul a fost dus cu elicopterul a doua zi la spitalul din Oradea unde a și murit. Foto: Click.

În acest caz sunt implicați trei medici, o asistentă medicală şi o moaşă. Aceștia fiind acuzaţi de ucidere din culpă, după ce copilul nou-născut a suferit fracturi craniene şi hemoragie cerebrală la naştere, iar în cele din urmă și-a pierdut viața.

Cum s-a întâmplat această tragedie

Femeia din Satu Mare nu avea nicio problemă medicală. Aceasta era gravidă în 40 de săptămâni, sarcina era normală, și venise să nască la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare.

"Au fost încă două asistente acolo şi o moaşă. Tot m-au împins de burtă să iasă copilul, dar fără rezultat. După, doamna doctor a zis să împing iar cu toată puterea mea, am împins şi a ieşit băieţelul", a spus mama copilului.

Aceasta a mai adăugat și faptul că doctorul care a asistat-o la naștere a încercat de mai multe ori rotaţia manuală a fătului, dar fără niciun rezultat. Iar din acest moment a început tragedia. Nou-născutul nu a avut oxigen la naștere, motiv pentru care a și primit de la medicul neonatolog un scor foarte mic. 

A doua zi, bebelușul a fost dus cu elicopterul la Oradea. Iar la scurt timp, tatăl a fost anunţat că acesta a decedat.

"A fost ca un film horror. Suntem tineri şi trebuiau să fie cele mai frumoase clipe din viaţa noastră, dar deşi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă au fost cele mai urâte momente", a povestit tatăl copilului.

S-a constituit o comisie de analiză și evaluare a cazului

După ce mai multe publicații au scris despre acest caz revoltător, conducerea spitalului a decis să se contituie o comisie de analiză și evaluare a cazului. 

"În urma articolelor apărute în media online, spitalul constituie prin decizie managerială o comisie de analiză şi evaluare a cazului. Concluziile acestei comisii le vom face publice la momentul finalizării anchetei penale", a spus psih. Rodica Lohan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare.

Pe lângă răspunderea penală, cadrele medicale ar putea rămâne fără dreptul de a-şi practica meseria dacă aceștia vor fi găsite vinovate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net