O chelneriță celebră pe Tik Tok dezvăluie trucul care te ajută să câștigi cele mai mari bacșișuri: „Nu-i da rest o monedă”. VIDEO

Ultima actualizare:

La Hostelera Cabreada, o chelneriță faimoasă de pe Tik Tok, a oferit colegilor de breaslă, de curând, un sfat care s-a viralizat pe rețelele de socializare.

La Hostelera Cabreada te învață cum să faci mai mult bacșiș / foto: captură Tik Tok
La Hostelera Cabreada te învață cum să faci mai mult bacșiș / foto: captură Tik Tok

Ospărărița de pe Tik Tok, care are are aproape 200.000 de urmăritori, a dezvăluit trucul uluitor cu ajutorul căruia reușește să își mărească bacșișurile.

Trucul lui La Hostelera Cabreada se presupune că-i determină pe clienți să lase un bacșiș mai mare fără să-și dea seama. Este vorba despre un „șiretlic” psihologic.

„Un mic truc ca un client să lase un bacșiș mai mare. Nu-i da rest o monedă de un euro și o monedă de 50 de euro, pentru că acel client va lua moneda de 1 euro. Dă-i rest mai multe monede și clientul ți le va lăsa ție”, a dezvăluit chelnerița. Acesta funcționează de obicei în aproape toate cazurile”.

Imediat după ce sfatul a fost publicat pe Tik Tok au venit și comentariile internauților. Majoritatea dintre comentatorii au spus că, de obicei, nu lasă bacșiș: „Nu las niciodată bacșiș, ai salariu!”; „Dacă mă taxează 8,50 euro pentru 2 cafele și o infuzie, nu voi lăsa nimic!”; „Șmecheria este să oferiți servicii bune”; ”Nu las niciodată bacșiș. Și eu muncesc și nu primesc bacșiș; „Un mic truc, dacă îmi dau mai mulți bani îi păstrez pe toți”, scrie stiridiaspora.ro.

Cât câștigă un ospătar în România

În România un chelner câștigă în medie 2.300 de lei pe lună. Chelnerii sunt tot mai căutați în domeniul HoReCa, tinerii își pierd interesul pentru acest domeniu și mulți dintre ei au ales să plece în străinătate.

Angajatorii au fost nevoiți să importe forță de muncă din străinătate și să se implice în programe de formale duale pentru a-i pregăti pe viitorii angajați.

În luna ianuarie a anului trecut, salariul mediu net pentru ospătari era de 2.100 de lei, cel mai mic din economie. Un barman câștigă aproximativ 2.000 de lei pe lună, iar un chelner câștigă 2.300 de lei. Bucătarii câștigă aproximativ 4.000 de lei lunar, în unele cazuri se poate ajunge și la 6.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
apicultorii au pierdut multe albine
shutterstock 1710655687 jpg
Arsenie Boca cap jpg
image png
Caligula jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net