O facultate de top din Cluj acceptă studenți fără diploma de bacalaureat

O șansă pentru tinerii care nu au obținut o medie de trecere la bacalaureatul 2024 vine de la Cluj. O facultate de top a anunțat că primește și studenți din rândul celor care nu au reușit anul acesta să treacă cu succes de bacalaureat.

O șansă în plus de a fi student

studenti jpeg

În anul 2024, tinerii care nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat au acces la noi opțiuni educaționale, transmite Știri de Cluj.

Este vorba despre un concept dezvoltat în acest an și care dă o șansă tinerilor care au avut ghinion la bacalaureatul 2024 să își continue studiile.

Conceptul denumit „facultate fără bac 2024” a câștigat popularitate în această vară tocmai pentru că oferă soluții alternative celor care au terminat 12 clase, vor să-și continue studiile și să obțină o calificare superioară, dar nu au diploma de bacalaureat.

Facultate fără diplomă de bac

Elevii de clasa a XII-a care nu au obținut diploma de Bac au posibilitatea să își continue studiile într-o formă de învățământ superior prin programele de învățământ terțiar nonuniversitar.

Aceste programe sunt acreditate și oferă șansa de a accesa facultatea fără a deține diploma de Bacalaureat, explică Știri de Cluj.

Unde se pot înscrie tinerii care nu au luat bacalaureatul 2024

O ofertă pentru tinerii fără diplomă de bac 2024 există la USAMV Cluj, la Specializarea Tehnician Silvic pentru anul școlar 2024-2025. Aici mai sunt 28 de locuri la buget. 

Colegiul Terțiar Nonuniversitar este parte integrantă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. În cadrul colegiului universitatea scoate locuri la concurs pentru specializarea: Tehnician silvic cu o durată de școlarizare de 2 ani.

Anul de studiu în cadrul colegiului are ca o structură similară anului școlar din sistemul preuniversitar din data de 9 septembrie până în luna iunie cu vacanțele identice ca și perioade cu cele din liceu (ORDIN nr. 3.694 din 1 februarie 2024).

Calificarea obținută în urma absolvirii colegiului este de tehnician silvic”. 

Învăţământul terţiar nonuniversitar organizat în cadrul colegiilor are o durată de 1-3 ani, în funcţie de complexitatea calificării.

Domeniile în care poți studia în 2024 fără diploma de bacalaureat

Iată ce domenii oferă șanse de continuare a studiilor pentru tinerii care nu au obținut diploma de bacalaureat.

Tehnologia informației: Programele de formare în IT oferă calificări în programare, rețelistică, suport tehnic și alte specializări.

Sănătate și asistență socială: Asistența medicală, paramedici și alte profesii conexe pot fi studiate în cadrul școlilor postliceale.

Turism și ospitalitate: Managementul hotelier, ghid de turism și alte specializări din industria ospitalității sunt disponibile pentru cei fără bac.

Arte și meserii: Programe de formare în domenii precum designul, artele vizuale, coafura și cosmetica.

Construcții și instalații: Calificări în meserii precum instalator, electrician sau constructor, precizează sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Scalp jpg
aeroport  jpg
masina volan pixabay1 jpg
eb0xp9gqTGe 3O jpg
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
Alanya Turcia Unspalash jpg
hotel vacanta pixabay jpg
andrea galimberti sara stefanelli jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net