O fetiță de trei ani i-a uimit pe neurochirurgi. A învins o tumoră de 5 cm și s-a detubat singură după operație

O fetiță în vârstă de doar trei ani, din județul Suceava, pe nume Ilinca Moroșanu, i-a uimit pe neurochirurgii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, după ce a învins o tumoră de 5 cm și s-a detubat singură după operație.

O fetiță de trei ani a învins o tumoră de 5 cm și s-a detubat singură după operație / Foto: Pexels
O fetiță de trei ani a învins o tumoră de 5 cm și s-a detubat singură după operație / Foto: Pexels

Ilinca Moroșanu, o fetiță în vârstă de trei ani, din județul Suceava, i-a uimit pe neurochirurgii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași prin „prin curajul și determinarea ei de neimaginat pentru vârsta fragedă”. Copila a fost diagnosticată la Suceava cu o tumoră pe creier. Ulterior, a fost dusă la Iași cu un sindrom de hipertensiune intracraniană, adică dureri de cap și vărsături, iar investigațiile au scos la iveală că avea o tumoare de 5 cm la nivelul fosei posterioare.

„În prima fază, am făcut o altă cale de scurgere a lichidului cefalorahidian printr-o procedură endoscopică numită ventriculostomie endoscopică, ceea ce a permis salvarea vieții, și într-un timp secundar s-a intervenit chirurgical pentru rezecția tumorii.

Am făcut o rezecție microscopică a întregii tumori. Este un caz fericit, o tumoră relativ benignă la care chirurgia este considerată ca o modalitate de vindecare a acestui copil. Urmează să vedem rezultatul anatomopatologic și în funcție de asta se va stabili în continuare medicația, tratamentul pe care-l va avea de efectuat. Fetița este bine și într-adevăr și acest copil s-a detubat singur după operație, nesuportând sonda de intubație, arătând încă o dată voința de a trăi”, a declarat conf. univ. dr. Lucian Eva, managerul spitalului, potrivit stirileprotv.ro.

„Cineva acolo sus o iubește”

Deși operația a fost una complexă, plină de riscuri, ce i-a uimit pe toți a fost momentul uluitor în care, după intervenția chirurgicală, Ilinca s-a detubat singură. Fetița și-a exprimat dorința de a mânca, „dovedind astfel un spirit luptător incredibil pentru vârsta ei”.

Cât era ea de sedată, era conștientă. Ba chiar mai mult, marți seara, grupul nostru de prieteni s-au hotărât că la ora 21.00 să ne rugăm la comun. Vreau să vă spun că copilul meu la 20.59 s-a ridicat în funduleț, ceea ce nu a făcut o săptămână. Chiar este o minune. Cineva acolo sus o iubește. Cât despre domnul manager, nu am cuvinte.

Din toate părțile, până să ajungem aici, am auzit doar lucruri minunate. Domnul doctor face minuni, toată lumea ne-a spus lucrul acesta și într-adevăr a făcut minuni”, a spus cu recunoștință Alexandra Moroșanu, mama fetiței.

Fetița se recuperează acum sub atenta îngrijire a medicilor, „iar povestea ei incredibilă va rămâne un simbol al speranței și curajului pentru toți cei care au aflat despre această minune la Spitalul Clinic de Urgență Iași”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net