O nouă companie aeriană se lansează în România. Către ce destinații de vacanță va zbura

România are o nouă companie aeriană care se numește Bees Airlines, care a fost lansată în țara noastră de antreprenorul maghiar Andrij Baganics. În momentul de față se pregătește să obțină Certificatul de Operator Aerian, așa cum reiese din datele analizate de Profit.ro. 

Avion pe pista de aterizare / foto: Pixabay
Avion pe pista de aterizare / foto: Pixabay

Bess, noua companie aeriană se pregătește să opereze zboruri din România și Republica Moldova, având destinații europene. 

Noua companie aeriană care a fost lansată în România 

Potrivit termene.ro, antreprenorul maghiar Andrij Baganics are domiciliul în Ucraina. Bess Airlines se pregătește să lanseze zborurile cu două aeronave A320-200. De asemenea, în următoarele luni vor fi aduse încă 3 aeronave. 

Cel care se ocupă de operațiuni este Victor Antohe, fostul director TAROM. De asemenea, denumirea Bess Airlines este extrem de asemănătoare cu cea a operatorului low-cost ucrainean Bess Airline, considerând că prima este o succesiune a acesteia.

Ce trebuie să știi despre Bees Airline 

Compania aeriană Bees Airline a lansat operațiuni în luna martie a anului 2021, având sediul în Kiev. Zboruri regulate

și charter low cost au fost efectuate din Ucraina către Grecia, Cipru, Bulgaria, Egipt, Turcia, Georgia, Armenia, Muntenegru și Spania.

În anul următor, toate zborurile Bess Airline au fost anulate din cauza Legii marțiale de pe teritoriul Ucrainei și a închiderii spațiului aerian. La acea vreme, presa relata faptul că cele patru avioane Boeing 737-800 din flotă au fost rechemate de către locator din cauza riscurilor militare.

În vara anului 2022 s-a anunțat faptul că  Administrația de Stat a Aviației din Ucraina a emis o decizie de revocare a certificatului de operator al companiei Bees Airline, din cauza faptului că cele două aeronave din flotă nu erau suficiente pentru a-și putea păstra certificatul. 

Acesta a fost și principalul motiv pentru care Bees Airline nu a mai putut continua să opereze zboruri la nivel internațional, comparativ cu alte companii aeriene din Ucraina precum: SkyUp, Windrose și Skyline Express (fostă Azur Air Ukraine), după cum informează profit.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
casuta rasturnata jpg
FotoJet (3) jpg
Pestera Meziad, una dintre cele mai vizitate peşteri din România jpeg
cer rosu 1 jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net