O stațiune supranumită „Litoralul de la Munte” atrage turiști pe bandă rulantă. Atuul: nămolul sapropelic

Ultima actualizare:

Supranumită „Litoralul de la munte”, o stațiune situată la 45 de kilometri de Brașov atrage tot mai mulți turiști. Prețurile sunt mici, iar turiștii pot beneficia și de tratamente cu nămol. Stațiunea Băile Perșani din comuna Șinca, județul Brașov a devenit una dintre cele mai căutate destinații din România.

Nămolul sapropelic, atuul stațiunii

Complexul a ars în întregime în anii 50 și a fost refăcut mult mai târziu. Foto: Facebook
Complexul a ars în întregime în anii 50 și a fost refăcut mult mai târziu. Foto: Facebook

Cu o poziție geografică avantajoasă, la doar trei ore și jumătate de București și la 45 de kilometri de Brașov, Băile Perșani sunt ușor accesibile pentru turiștii din toate colțurile țării. Stațiunea primește tot mai mulți turiști atât de vârsta a treia cât și tineri care apreciază peisajul și liniștea.

Seniorii și nu numai pot beneficila de tratamente cu nămolul sapropelic, recunoscut pentru beneficiile sale terapeutice în tratarea afecțiunilor musculare și articulare. Acesta este, de altfel, principalul atu al stațiunii, scrie Ziarul din Muscel.

Nămolul a fost testat și atestat de Institutul Neuchatel din Elveția și este recomandat de medici.

Cât costă o noapte în stațiunea „Litoralul de la Munte”

Un al atu ar fi prețurile foarte accesibile. O noapte de cazare în stațiunea din mijlocul naturii costă de la 75 de lei pe noapte pentru căsuțe cu două locuri și 150 de lei pe noapte pentru cele cu patru locuri sau pentru camerele din zona restaurantului.

Pentru doar 25 de lei de persoană în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend, Băile Perșani oferă turiștilor acces la toate facilitățile și tratamentele de care dispune.

Scurt istoric

În anii ’50, stațiunea a fost devastată de un incendiu puternic, care a distrus complet unitatea de tratament. În anii ’70 au fost construite un motel și un camping, dar stațiunea nu și-a mai recăpătat strălucirea de altădată. Au lipsit mijloacele de transport, dar și interesul autorităților.

În anul 2000, complexul a fost preluat de un localnic care a început un proces amplu de renovare și modernizare. Spațiile de cazare au fost extinse, bazinele și plaja au fost renovate, iar restaurantul a fost adus la standarde moderne.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
calarasi studenti la urbanism in vizita la Calarasi FOTO Faceb/PMC
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net