Oale și cuțite vindecătoare de cancer, fabricate din materiale din care „se fac navele spațiale”, vândute cu prețuri uriașe de un fals medic nutriţionist

Zeci de persoane din întreaga țară au căzut în plasa unui fals medic nutriționist care promitea oamenilor trecuți de prima tinerețe viață lungă și sănătoasă, inclusiv leacul pentru cancer și boli cardiovasculare. Iată cum erau ademeniți oamenii. 

Cât plăteau vârstnicii pentru "tratamentul-minune" Foto: Pixabay.com
Cât plăteau vârstnicii pentru "tratamentul-minune" Foto: Pixabay.com

Fals medic nutriționist

Zeci de oameni din întreaga țară au căzut în plasa unui fals medic nutriționist care, îmbrăcat la patru ace şi mustind de seriozitate, a reuşit să vândă nişte minciuni cât China. Pentru că, de fapt, din China şi proveneau nişte banale ustensile, prezentate aproape ca panaceu universal, scrie Antena3 CNN.ro.

Falsul nutriţionist promitea vârstnicilor viață lungă și sănătoasă, inclusiv leacul pentru cancer și boli cardiovasculare. Totul părea foarte profesionist organizat, iar secretul bine păstrat era vândut la prețuri exorbitante oamenilor ademeniți cu tombole și premii în hoteluri și pensiuni luxoase.

Cât plăteau vârstnicii 

Oamenii au fost făcuţi să creadă că le sunt necesare „produse exclusiviste fabricate din același material ca navele spațiale, folosite doar în clinici medicale pretențioase sau care încă nu apăruseră pe piață".

Fascinați de organizarea somptuoasă a evenimentului la care erau invitați, bătrânii plăteau bani grei, chiar și mii de euro, doar pentru a intra în posesia miraculoaselor cuțite, tigăi sau aparate de masaj.

Scenariul inventat de escroc și de alţi şapte acoliți ai săi, era bazat pe multă manipulare, fascinația luxului și promisiunea unei vieți sănătoase.

Care era ținta grupării 

Ținta grupării de șarlatani erau în special doamnele septuagenare. Acestea erau contactate telefonic de operatorii unui call center și invitate să participe la o prezentare de produse organizată în restaurante, pensiuni sau hoteluri de lux. Erau ademenite cu premii în excursii și tombole sau cu unica șansă de a se întâlni cu ”doamna doctor” Oana Cuzino și cu echipa de la Master Chef care urma să gătească în oalele minune.

Gruparea avea o bază de date de invidiat, potrivit procurorilor DIICOT Cluj care s-au ocupat de această anchetă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net