Olga Tudorache, ce destin! M─âritat─â cu un actor superb, p─âr─âsit─â pentru o fran╚Ťuzoaic─â

simeon stalpnicul png

Marea actri╚Ť─â Olga Tudorache a ├«mplinit 88 de ani, miercuri, 11 octombrie. A fost numit─â ÔÇŁmarea doamn─â a teatrului rom├ónescÔÇŁ pentru toat─â activitatea din teatru, film ╚Öi academic─â. La aceast─â aniversare, v─â propunem s─â citi╚Ťi c├óteva din pu╚Ťinele sale m─ârturisiri f─âcute ├«n interviuri mai vechi.

Marea noastr─â actri╚Ť─â Olga Tudorache ne-a dat emo╚Ťii. A ajuns la spital, zilele trecute, dup─â ce a fost g─âsit─â le╚Öinat─â ├«n cas─â. Medici au declarat c─â a fost o suspiciune de atac vascular cerebral. Joi, 12 octombrie, Olga Tudorache a fost din nou internat─â la sec┼úia de terapie intensiv─â a Spitalului Universitar de Urgen╚Ť─â Elias, dup─â ce starea de s─ân─âtate s-a agravat.

De-a lungul vie╚Ťii, Olga Tudorache a fost foarte zg├órcit─â cu declara╚Ťiile ╚Öi interviurile. ├Äns─â, la ├«mplinirea a 88 de ani, v─â red─âm pu╚Ťinele dezv─âluiri f─âcute ├«n interviuri mai vechi.

  • ÔÇťNu sunt o st├ónc─â ce nu poate fi clintit─â, rece, lucid─â, cum par. Nenorocirea este c─â nu sunt cum par ┼či c─â foarte repede omul ├«┼či d─â seama de asta. Aspectul exterior mi se trage, cred, din faptul c─â am fost ┼či am r─âmas o mare timid─â. De aici, felul meu de a m─â purta fa┼ú─â de interlocutor, de aici senza┼úia de inaccesibilÔÇŁ.
  • ÔÇŁCele mai fericite momente sunt acelea din repeti┼úii, c├ónd ├«ncepe s─â se coac─â personajul. C├ónd premiera a avut loc ┼či s-a tras cortina ┼či te dezbraci de personaj ┼či intri ├«n hainele tale, nu e┼čti fericit. Deloc. Cred c─â arareori un actor care ┼či-a f─âcut treaba cum trebuie pleac─â fericit acas─â dup─â premier─â.ÔÇŁ
  • ÔÇŁGenera┼úia de azi se deosebe┼čte mult de a mea. Tinerii de azi sunt gr─âbi┼úi s─â ajung─â, s─â parvin─â, s-au n─âscut cu telefon ┼či televizor, noi le-am descoperit t├órziu, eu am trecut prin tr─âsura cu cai, lampa cu gaz. Tinerii de azi nu au timp s─â ├«nve┼úe ca s─â joace bine, consider─â c─â ┼čtiu totul, nu au convingerea c─â de la ┬źtalent┬╗ au de str─âb─âtut un drum lung de munc─â ambi┼úioas─â ┼či disciplinat─â p├ón─â la a deveni ┬źactori talenta┼úi┬╗. Sunt zori┼úi s─â ajung─â pe scen─â, ecran ┼či m─âcar de i-ar interesa ideea de a juca, dar imediat ├«ntreab─â: ┬źc├ót?┬╗. Colegii mei de genera┼úie erau ├«n culmea entuziasmului ┼či a bucuriei dac─â li se d─âdea prilejul s─â fac─â o figura┼úie pe o scen─â profesionist─â, al─âturi de mae┼čtrii lor. Ast─âzi, unii vor s─â devin─â capete de afi┼č ├«nc─â din ┼čcoal─â.ÔÇŁ
  • ├Än martie 2006, a primit din partea pre┼čedintelui Rom├óniei Ordinul Na┼úional ÔÇ×Serviciul CredinciosÔÇť ├«n grad de Mare Cruce.├Än 2012, la finalul spectacolului ÔÇ×Portretul Doamnei TÔÇť, Olga Tudorache a primit decora┼úia regal─â ÔÇ×Nihil Sine DeoÔÇť, ├«n 2012", din partea Principesei Margareta a Rom├óniei.
  • Cine este Olga Tudorache

Olga Tudorache  s-a n─âscut la 11 octombrie 1929, la Oituz, ├«n jude╚Ťul Bac─âu. A ezitat ├«ntre muzic─â, teatru ┼či dans, apoi a ales teatrul. A jucat din 1951 pe scen─â. Din acel an a fost angajat─â timp de 15 ani la Teatrul Tineretului din Bucure┼čti, p├ón─â ├«n anul 1966, c├ónd teatrul a fuzionat cu Teatrul Nottara, iar la noul teatru, Teatrul Mic, a r─âmas p├ón─â ├«n 1978. Din anul 1976 a fost conferen┼úiar universitar la Institutul de Art─â Teatral─â ┼či Cinematografic─â ÔÇ×I.L. CaragialeÔÇť, la catreda de actorie, iar din 1990 a devenit profesor universitar ┼či p├ón─â la pensionare, ├«n 1997. A format ┼čase promo┼úii de actori.

Pe scena Teatrului Na┼úionalul Bucure╚Öti, Olga Tudorache ┼či-a f─âcut o revenire spectaculoas─â, ├«n 1997, cu spectacolul ÔÇ×Regina mam─âÔÇť de Manlio Santanelli. De asemenea, la Teatrul Mic, spectatorii au admirat-o ├«n roluri precum Ducesa de Gloucester ├«n Richard al II-lea de Shakespeare, Vitoria Lipan ├«n Baltagul de Mihail Sadoveanu sau Maria Vasilievna ├«n Unchiul Vanea de Cehov.

├Än noiembrie 2005, Olga Tudorache a ap─ârut ├«n fa┼úa publicului la Teatrul Metropolis ├«ntr-o dubl─â ipostaz─â: de regizor ┼či interpret al spectacolului ÔÇ×Pe┼čte cu maz─âreÔÇť.

Poveste de via╚Ť─â fabuloas─â

Olga Tudorache a ├«ncercat tot timpul s─â ├«╚Öi fereasc─â via╚Ťa personal─â de fani ╚Öi pres─â. De aceea, pu╚Ťin─â lume cunoa╚Öte am─ânunte despre omul Olga Tudorache. ├Än 1960, era o actri╚Ť─â superb─â, cu o ╚Ťinut─â aristocrat─â. Un actor frumos s-a ├«ndr─âgostit de ea, s-au c─âs─âtorit ╚Öi au avut ├«mpreun─â un b─âiat.

simeon stalpnicul png
Pe Cristea Avram l-a╚Ťi v─âzut ├«n ÔÇŁDe-a╚Ö fi Harap AlbÔÇŁ

Cristea Avram era nemul╚Ťumit c─â i se atribuiau roluri de june-prim ╚Öi nu din cele de profunzime. C─âs─âtoria cu Cristea Avram a durat p├ón─â ├«n 1966, c├ónd acesta s-a ├«ndr─âgostit de o mare vedet─â interna╚Ťional─â, fran╚Ťuzoiaca Marina Vlady, venit─â ├«n Rom├ónia pentru a filma ├«n coproduc╚Ťia rom├óno-francez─â ÔÇťSteaua f─âr─â numeÔÇŁ (1966). Cristea Avram a p─âr─âsit ╚Ťara pentru noua sa dragoste, ├«ns─â povestea lor de iubire nu a durat prea mult. La r├óndul s─âu, Avram a fost p─âr─âsit, apoi s-a mutat din fran╚Ťa, ├«n Italia, unde a murit ├«n 1989, de cancer.

Olga Tudorache a povestit despre fiul s─âu c─â este cel mai mare succes al ei.

ÔÇťCel mai mare succes din via╚Ťa mea, cel mai bun lucru pe care l-am f─âcut ├«n via╚Ťa mea. este b─âiatul meu, pe care l-am avut cu actorul Cristea Avram. ╚śi aici am avut noroc. Eu nici n-am ╚Ötiut c├ónd a trecut prin ╚Öcoal─â ╚Öi el a fost mereu ╚Öef de promo╚Ťie. Sunt minuna╚Ťi amandoi, ╚Öi el, ╚Öi nepotul meu, fiul lui, care a implinit acum trei ani (n.r. interviul era ├«n 2000). Succesele cele mai mari le-am avut ├«n via╚Ť─â, nu pe scen─âÔÇŁ, spunea Olga Tudorache, ├«n timp ce pl├óngea cu suspine.

sursa: ziarulmetropolis.ro

bote bal contesa JPG
roland stanescu jpg
image png
3 violeta sotie marcel pavel 2 jpg jpeg
Tiriac
Ricky Martin sexy la plaj─â (6) jpg
01 jpg
FotoJet jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac chinezesc jpeg
michael o leary sef ryanair scumpiri webp
anpc litoral mancare restaurante litoral
nephentes pudica jpg
instagram social media jpg
VPN jpg