Omicron va înghiţi Europa? Tulpina, considerată «un monstru» pandemic

Ultima actualizare:

    Germania. Sub ameninţarea tulpinii  africane, populaţia  încearcă totuşi  să se bucure de Sărbători Fotografii: EPA-EFE
Germania. Sub ameninţarea tulpinii africane, populaţia încearcă totuşi să se bucure de Sărbători Fotografii: EPA-EFE

Veste sumbră: tulpina Omicron va face ravagii în Europa. Experţii din cadrul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor au anunţat joi că tulpina super-mutantă, descoperită deja în 14 state europene, va pune stăpânire pe bătrânul continent în doar câteva luni.

Experţii europeni estimează că presiunea care va fi pusă pe sistemul de sănătate de contaminarea cu noua tulpină va fi ”extrem de mare”. Cercetătorii din cadrul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) subliniază că studiile realizate anterior cu privire la nivelul de protecţie al vaccinurilor anti-COVID-19 în faţa noii tulpini nu sunt relevante, în contextul în care ”se vorbeşte de persoane vaccinate cu două doze care aveau mai mult de şase luni de la data administrării ultimei injecţii”.

Proiecţiile privind evoluţia Omicron arată că, în două-trei luni, aceasta va depăşi răspândirea tulpinii Delta, devenind dominantă. ”Probabilitatea apariţiei şi răspândirii comunitare a tulpinii Omicron în ţările din UE este extrem de mare. Deşi nu au fost raportate decese în urma infectării, tulpina este considerată un <<monstru>> pandemic, având în vedere mutaţiile periculoase pe care le-a dezvoltat”, se arată în comunicatul ECDC.

Cercetătorii avertizează că în cazul celorlalte variante ale virusului SARS-CoV-2, perioada de izolare era de 14 zile, însă în cazul Omicron se vorbeşte deja de 21 de zile. 


    Austria. Străzi pustii, întrucât ţara se află în carantină totală
Austria. Străzi pustii, întrucât ţara se află în carantină totală

Un studiu recent realizat în Marea Britanie arată că vaccinarea cu trei doze de ser anti-COVID-19 ne poate proteja de Omicron. Specialiştii britanici au descoperit că tulpina provenită din Africa de Sud poate sparge imunitatea oferită pacienţilor care au trecut prin boală şi că poate declanşa un val uriaş de infectări comunitare. Cercetătorii sud-africani de au arătat că noua tulpină e de 2,4 ori mai periculoasă la reinfectare decât tulpinile Beta şi Delta. 


    Franţa. De săptămâna viitoare,  turiştii trebuuie  să prezinte un test negativ
Franţa. De săptămâna viitoare, turiştii trebuuie să prezinte un test negativ

Spania nu mai primeşte turişti nevaccinaţi din Marea Britanie şi din alte ţări cu un grad de risc ridicat, iar Franţa cere un test negativ făcut cu 24 de ore înainte de sosirea în ţară. Austria a prelungit starea de carantină totală, iar Germania a decis ca nevaccinaţii să fie băgaţi în carantină. Olaf Scholz, succesorul Angelei Merkel, a anunţat că parlamentul va adopta un act normativ prin care să oblige populaţia să se vaccineze începând din februarie sau martie 2022.

SUA cer teste negative la frontieră

Joe Biden, preşedintele SUA, a înăsprit restricţiile, după ce a vizitat joi Institutul Naţional al Sănătăţii. S-a decis astfel ca turiştii să prezinte la intrarea în SUA un test negativ realizat cu 24 de ore înainte. Autorităţile vor să accelereze campania de vaccinare a copiilor sub 5 ani, după ce, în ultimele zile, au fost detectate primele cazuri de pacienţi contaminaţi cu tulpina Omicron.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net