Te sperie întreţinerea? Uite cu ce te mai poţi încălzi

Ultima actualizare:
info
info

Deşi RADET a băgat de mult timp agent termic în calorifere, parcă tot e frig în locuinţa ta. Poate că ar fi cazul să cumperi un radiator, un calorifer electric pe ulei sau o aerotermă. Indiferent de ce ai alege, trebuie să ştii că fiecare sursă alternativă de căldură prezintă anumite avantaje şi dezavantaje. Iată ce trebuie să ştii!

Aeroterma nu face faţă încăperilor foarte friguroase. Aeroterma este portabilă şi uşor de manevrat. Funcţionează într-un mod foarte simplu având în componenţa sa o rezistenţă care încălzeşte aerul şi un ventilator care îl suflă în încăpere.

Sunt aparate relativ ieftine şi destinate unor locuinţe care nu sunt foarte friguroase. La temperaturi scăzute, aeroterma nu va face faţă. Dezavantajul ar fi că aeroterma ridică praful de pe podea în aer, generează un anumit zgomot din cauza ventilatorului şi nu este foarte stabilă, putând fi dărâmată destul de uşor.

Convectorul poate fi fixat pe perete. Cum funcţionează? Aerul rece de la nivelul podelei este preluat de convector, unde este încălzit de o rezistenţă, iar apoi este suflat în încăpere.

Pe piaţă există modele pentru perete şi podea (fixe, respectiv mobile). Sunt aparate silenţioase însă sunt destul de greu de manevrat deoarece nu au roţi. Mai mult, trebuie să fim foarte atenţi să nu acoperim gura de evacuare a aerului cald. Nu ocupă însă foarte mult loc în casă deoarece multe modele sunt subţiri şi înalte.

Caloriferul electric cu ulei se încălzeşte greu. Caloriferul electric pe ulei pare a fi cea mai bună soluţie deoarece acesta degajă căldură şi după ce este scos din funcţiune. Pe de altă parte, aşa cum se răceşte greu, aşa se şi încălzeşte de greu.

Un calorifer electric îţi încălzeşte camera mult mai eficient faţă de o aerotermă sau un convector. Însă are şi dezavantaje: este greu de manevrat, greu de transportat şi poate prezenta scurgeri de ulei.

Radiatorul cu halogen încălzeşte obiectele spre care e îndreptat. Radiatorul cu halogen nu încălzeşte aerul din locuinţa ta, ci încălzeşte corpurile spre care este îndreptat.

Elementele metalice direcţionează radiaţia infraroşie spre obiectele din faţa lor. Avantajul ar fi un transfer foarte rapid de căldură către „ţintă" dar şi faptul că sunt mici, portabile şi uşor de manevrat. Dezavantajele însă parcă ne vor face să ne gândim de două ori înainte de a-l cumpăra: încălzeşte mai greu încăperea, într-un mod indirect şi într-un timp mai îndelungat.

Căldura se pierde pe la ferestre şi uşi dar şi prin pereţi. Uite ce să faci ca să păstrezi o temperatură ridicată în locuinţa ta iarna!

Pune suluri la uşă şi ferestre

Se găsesc în mai toate magazinele, de culori diferite şi din materiale mai subţiri sau mai groase. Acestea vor împiedica curentul şi aerul rece să pătrundă pe sub pragurile uşilor şi pe la ferestre, mai ales dacă nu ai termopane.

Izolează termic cu rigips

Dacă locuinţa ta este destul de încăpătoare, poţi izola pereţii interiori cu plăci de rigips şi tavan fals. Această metodă îţi poate încălzi casa cu până la 5 grade Celsius în plus. În acest fel, vei scăpa nu numai de frig, dar şi de umezeală.

Bandă adezivă pentru uşi

Cea mai mare cantitate de aer rece pătrunde pe la uşi şi geamuri. Soluţia este să izolezi zonele libere prin care circulă aerul cu bandă adezivă specială. La uşi poţi monta un prag din lemn împiedicând curentul de aer rece să circule prin întreaga casă.

Aeriseşte puţin şi des!

Aeriseşte de mai multe ori pe zi în fiecare încăpere timp de câteva minte. Pentru a păstra căldura în casă în timpul iernii dar, în acelaşi timp, pentru a avea aer curat şi proaspăt, este bine să aeriseşti puţin şi des.

Lasă aerul curat să circule în casă

O altă opţiune pe care o poţi lua în calcul: deschide larg geamul de la sufragerie sau uşa de la balcon. În acelaşi timp, lasă toate uşile deschise în casă. Astfel, aerul proaspăt va pătrunde în fiecare încăpere din locuinţa ta.

Acoperă gresia şi parchetul cu covoare

Simţi nevoia de căldură şi confort? Acoperă gresia din baie cu un covoraş special antiderapant, din material textil. La fel poţi proceda în bucătărie dar şi pe holuri. Nu uita nici de balcon!


    info
info

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
index webp
tramvai lego profimedia jpg
Poza mare el acum jpg
valentin olariu Tatal lui Sebi jpeg
image png
ceai de macese jpeg
mulled wine 6704928 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net