Au curs râuri de lacrimi! Ne-am despărţit de ei în 2013

Ultima actualizare:
Sergiu Nicolaescu
Sergiu Nicolaescu

2013! Anul în care preşedintele ţării a devenit bunic. Anul în care zeci de vedete şi-au pus pirostriile, iar alte zeci au divorţat. Din păcate, în 2013 ne-am luat adio şi de la multe personalităţi şi oameni îndrăgiţi în domeniul în care activau.

A fost doliu în folclorul românesc, în sport, în teatru sau în casele vedetelor. Click! îţi prezintă retrospectiva „neagră” a anului 2013.

† Sergiu Nicolaescu - 3 ianuarie 2013

Titus Munteanu, într-un interviu acordat ziarului Adevărul (Foto: Marian Iliescu)
Titus Munteanu, într-un interviu acordat ziarului Adevărul (Foto: Marian Iliescu)

În 2013, România a rămas fără unul dintre cei mai mari regizori și actori ai săi, Sergiu Nicolaescu. Cel care de atâtea ori a învins moartea în filme, a pierdut bătălia vieții, în data de 3 ianuarie, la Spitalul Elias din București.

O peritonită descoperită poate prea târziu a dus la complicații ce i-au fost fatale acestui titan al cinematografiei românești.

Sergiu Nicolaescu a decedat în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat.

Citește și:

7 mistere ale morţii şi incinerării lui Sergiu Nicolaescu

Văduva lui Sergiu Nicolaescu, în doliu din cap până-n picioare

† Michaela Niculescu – 14 martie 2013

Unul dintre cei mai îndrăgiţi duhovnici din România s-a stins din viaţă în data de 16 iunie, la vârsta de 94 de ani.

De la începutul acestui an, cancerul de stomac care îl măcina de câţiva ani a dezvoltat în metastază. După o suferinţă de mai multe săptămâni şi după un chin care s-a acutizat în ultimele ore, părintele arhimadrit Iustin Pârvu a pierdut bătălia cu necruţătoarea boală.

Părintele a fost foarte iubit şi apreciat de credincioşi din toată ţara şi considerat unul dintre cei mai mari duhovnici din ultimele decenii.

S-a născut în satul Petru Vodă, la 10 februarie 1919, s-a închinoviat la Mănăstirea Durău în anul 1936, a participat ca preot militar pe frontul de răsărit în al doilea război mondial, apoi a fost deţinut politic între anii 1948-1964.

În anii 1966-1975 a fost reprimit în monahism la Mănăstirea Secu, judeţul Neamţ, iar între 1975-1991 la Mănăstirea Bistriţa, din acelaşi judeţ. În toamna anului 1991, a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă, de călugări, iar din anul 1999 a început construirea Mănăstirii Paltin, de maici.

† Florin Cioabă – 18 august 2013

Moartea autointitulatului «rege al rromilor» Florin Cioabă a căzut ca un trăsnet peste reprezentanții minorității. La 18 august, Florin Cioabă (58 de ani) a murit în urma unui stop cardio-respirator, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya.

“Regele” se afla în concediu cu familia în Antalya când a suferit un  infarct şi a fost dus de urgenţă la spital. El a fost ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor şi a fost transferat de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Universitesi, unde medicii i-au monta, un dispozitiv de asistare circulatorie. Din păcate, Cioabă a decedat la scurt timp după operaţia pe inimă. Trupul neînsufleţit a fost repatriate, iar Cioabă a avut parte de o înmormânatre demnă de un rege, la Sibiu.

Citeşti şi: Florin Cioabă va avea cruce de 4 metri

O mare tragedie a lovit familia celebrelor surori Monica şi Ramona Gabor. Mama acestora, Veronica Bulai (54 de ani), şi-a găsit sfârşitul într-un mod cumplit. Femeia a murit pe loc, după ce a fost zdrobită de o piatră de 4 kilograme.

Fosta soacră a lui Irinel Columbeanu se afla în pelerinaj la mai multe lăcaşuri de cult din judeţul Gorj, împreună cu alte 16 persoane. Mai avea puţin şi intra să viziteze peştera Polovragi, când s-a oprit să facă nişte fotografii pentru a le trimite fetelor ei. O bucată dintr-o stâncă s-a desprins şi într-o fracţiune de secundă, i-a căzut în cap Veronicăi Bulai, iar femeia nu a mai avut nici o şansă. Practic, i-a fost crăpat capul şi a murit pe loc.

Când s-a petrecut tragedia, cele trei fete, Alina, Ramona şi Monica erau plecate în străinătate. Ele s-au întors din Italia, Dubai, respectiv America pentru a-şi conduce mama pe ultimul drum.

Atletul Ştefan Pavel s-a stins din viață la doar 26 de ani. Tânărul a fost dus la Spitalul  de Neurochirurgie din Iaşi, în data de 22 septembrie, după ce în urma unei altercaţii s-a lovit la cap de o bordură.

Sportivul ieşise în oraş să petreacă cu niște prieteni, iar la un moment dat în faţa localului un individ l-a luat la bătaie. Ştefan a fost pus la pământ cu un singur pumn, iar în cădere s-a lovit la cap de o bordură.

Sprinterul a suferit traumatisme cranio-cerebrale, a intrat în comă şi a fost ținut în viaţă timp de 12 zile cu ajutorul aparatelor. După două stopuri cardiorespiratorii, medicii le-au transmis părinţilor că atletul nu mai are nicio şansă să supraviețuiască. La 4 octombrie, inima lui Ştefan a încetat să mai bată.

Cu ultimele puteri aceştia au hotărât ca organele lui Ştefan să fie donate. Medicii i-au prelevat corneele şi rinichii. Agresorul tânărului, Vasilică Baciu, se află în libertate şi este cercetat pentru vătămare corporală gravă.

Tânărul a fost membru al lotului naţional prezent la mai multe ediţii ale Cupei Europei şi la Balcaniade şi multiplu medaliat la Naţionale. El se retrăsese din atletism anul trecut.

† Ramona Fabian – 5 octombrie 2013

O mare stea a cinematografiei a apus anul acesta. Actorul Geo Costiniu (63 de ani) s-a stins din viaţă în 11 noiembrie, la Spitalul Sf. Luca din Capitală, unde era internat de șase luni.

Actorul era internat pentru insuficienţă cardiacă, dar starea lui s-a deteriorat, astfel că i-au cedat, rând pe rând, rinichii şi ficatul.

Măcinat de boli şi de o lungă suferinţă, Geo Costiniu, care rămăsese doar umbra bărbatului superb de altădată a plecat spre o lume mai bună. Cel supranumit și “Alain Delon de România” este înmormântat în cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Toma Caragiu.

Actorul a lăsat în amintirea publicului roluri memorabile. Printre filmele în care a jucat se numără “Aştept provincial” (1995), “Neînvinsă-i dragostea” (1993), “Patul conjugal” (1993), “Capul de răţoi” (1992), “Întâmplări cu Alexandra” (1989), “De ce are vulpea coadă?” (1988), “Nişte băieţi grozavi” (1987), “Un oaspete la cină” (1987), “Ora zero” (1979).

Citeşte şi: Geo Costiniu, aproape singur pe ultimul drum

Scandal după moartea lui Geo Costiniu, între văduva lui şi Teatrul Oden

† Titus Muntean - 18 decembrie 2013

Nae Lăzărescu
Nae Lăzărescu

Celebrul realizator TV Titus Munteanu, creatorul “Şcolii vedetelor”, a murit în data de 18 decembrie la vârsta de 72 de ani. El a fost unul dintre cei mai importanţi realizatori din Televiziunea Română.

Realizatorul a murit la Spitalul “Marius Nasta” din Capitală. Realizatorul TV era internat de aproximativ două săptămâni în spital, pentru mai multe afecţiuni, la secţia de Terapie Intensivă.

Titus Munteanu a fost unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori de programe TV, cu aproape 50 de ani de carieră. Printre cele mai populare emisiuni ale sale se numără „Şcoala vedetelor" (cu care în 1996 a fost premiat cu Trandafirul de Argint la Montreux - cel mai mare festival de televiziune din lume).

Citeşte şi: EXCLUSIV Andreea Marin, şocată de moartea lui Titus Munteanu: «Mă doare sufletul! Nu pot să cred!»

† Nae Lăzărescu - 19 decembrie 2013

Valeria Borza
Valeria Borza

Actorul Nae Lăzărescu a murit în dimineaţa zilei de 19 decembrie, la 72 de ani, aceeaşi vârstă la care a murit şi Titus Munteanu, în urma unor grave probleme de sănătate.

În luna iulie a acestui an, Nae Lăzărescu a anunţat că ar putea fi nevoit să ia o pauză de la actorie din cauza unor probleme de sănătate. Actorul s-a limitat, însă, la aceste declaraţii şi a refuzat să dezvăluie diagnosticul pus de medici. Nae Lăzărescu ar fi avut probleme la ficat şi se trata cu medicamente destul de puternice.

Nae Lăzărescu este cunoscut în mod special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru.

A jucat şi în filme, printre care „Grăbeşte-te încet”, „Şantaj”, „Baloane de curcubeu”, „Căsătorie cu repetiţie” şi „Viraj periculos”. De asemenea, în animaţia „Maşini”, i-a dat voce personajului Clang.

Actorul a fost înmormântat la Focşani.

Citeşte şi: Nae Lăzărescu, actorul cu cinci soţii: «N-am numărat toate femeile care au trecut prin viaţa mea!»

Ultimele cuvinte ale lui Nae Lăzărescu, înainte de a muri

Primul Revelion fără Nae Lăzărescu

† 19 decembrie 2013 Valeria Borza


    Valeria Borza
Valeria Borza

Una dintre cele mai bune jucătoare de tenis de masă, a murit în data de 19 decembrie, în mod subit.

Valeria Borza a acuzat o durere de cap bruscă şi extrem de puternică şi a fost transportată la spitalul din Roubaix, unde a fost dusă direct la secţia de reanimare, dar a intrat rapid în comă. Diagnosticată cu meningită bacteriană, Valeria Borza a încetat din viaţă la doar 29 de ani.

Valeria Borza era legitimată la echipa franceză Lys-lez-Lannoy şi tocmai se pregătea să vină în România pentru a petrece sărbătorile la Caransebeş, alături de familie. Tânăra de 29 de ani se îndrepta spre autobuzul care urma să o ducă la aeroportul Charleroi, dar nu a mai apucat să ajungă în sânul familiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net