Resturi vechi de salam, puse în vânzare

Ultima actualizare:

    Capetele de salam reetichetate  aveau termenul de garanţie  iniţial pe 24 februarie
Capetele de salam reetichetate aveau termenul de garanţie iniţial pe 24 februarie

Aţi mâncat vreodată capete de salam? Mulţi aleg acest produs pentru că este mai ieftin decât salamul întreg sau cel feliat. Problema e că o firmă din Braşov reambala aceste mezeluri şi le prelungea valabilitatea cu două luni. Şase tone au fost depistate în toată ţara şi scoase de la raft.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au scos de pe rafturi şi din depozite şase tone de capete de salam afumat, care aveau prelungit cu două luni termenul de valabilitate.

Totul a pornit în urma unei reclamaţii primite de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului Timiş. În urma controalelor efectuate în toată ţara, au fost găsite peste şase tone de salam afumat cu termenul de valabilitate prelungit.

Produsul era importat din Germania, dar ambalat în România, potrivit Mediafax. Este vorba despre capete de salam şi salam feliat care au fost reetichetate şi, ulterior, introduse la vânzare.

Conform inspectorilor, produsul urma să expire pe 24 februarie, însă la reambalare, termenul a fost prelungit până în luna aprilie 2014. La rândul lor, inspectorii sanitar veterinari verifică produsele să vadă dacă pun în pericol sănătatea oamenilor.

„Deşi unele bucăţi erau mai negricioase decât altele şi se vedea că au altă compoziţie, erau ambalate la un loc. Lucrul ăsta putea pune în pericol sănătatea consumatorilor. Oamenii nu aveau de unde să ştie că sunt nereguli. Săracii, vedeau pe ambalaj că produsele ar fi în termen", a explicat şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC), Sorin Susanu, citat de mytex.ro. În urma controalelor efectuate în 38 de magazine, au fost date amenzi de 100.000 de lei, informează Mediafax.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, nutriţionist

simeon stalpnicul png

„Este foarte greu să-ţi dai seama în magazin dacă un salam este sau nu stricat. Se ştie că unii comercianţi spală cu oţet salamul pe care se depune mâzgă, îl dau cu aromă de usturoi sau îl afumă din nou, astfel încât nici culoarea, nici mirosul nu sunt suspecte pentru consumator.

În plus, ţinând cont că mezelurile conţin, de obicei, foarte mulţi conservanţi, culoarea acestora se menţine foarte mult timp, astfel încât nu pare nimic în neregulă, chiar dacă expiră produsul. Sfatul meu pentru cumpărători este să nu cumpere cele mai ieftine produse, deoarece nu pot fi şi de calitate. De asemenea, atunci când cumpără mezeluri, este bine să le cumpere din galantar, să vadă ei cum vânzătorul taie produsul în faţa lor". (Oana Neacşu)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
edgardo mortara jpg
WhatsApp Image 2024 11 22 at 18 37 31 jpeg
vlad tepes krmz jpg
Crowne Plaza Drona2 5 jpg
Factura gaz - frig - caldura calorifere FOTO Shutterstock
chocolate saga1 jpeg
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net