Resturi vechi de salam, puse în vânzare

image
Capetele de salam reetichetate aveau termenul de garanţie iniţial pe 24 februarie

Aţi mâncat vreodată capete de salam? Mulţi aleg acest produs pentru că este mai ieftin decât salamul întreg sau cel feliat. Problema e că o firmă din Braşov reambala aceste mezeluri şi le prelungea valabilitatea cu două luni. Şase tone au fost depistate în toată ţara şi scoase de la raft.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au scos de pe rafturi şi din depozite şase tone de capete de salam afumat, care aveau prelungit cu două luni termenul de valabilitate.

Totul a pornit în urma unei reclamaţii primite de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului Timiş. În urma controalelor efectuate în toată ţara, au fost găsite peste şase tone de salam afumat cu termenul de valabilitate prelungit.

Produsul era importat din Germania, dar ambalat în România, potrivit Mediafax. Este vorba despre capete de salam şi salam feliat care au fost reetichetate şi, ulterior, introduse la vânzare.

Conform inspectorilor, produsul urma să expire pe 24 februarie, însă la reambalare, termenul a fost prelungit până în luna aprilie 2014. La rândul lor, inspectorii sanitar veterinari verifică produsele să vadă dacă pun în pericol sănătatea oamenilor.

„Deşi unele bucăţi erau mai negricioase decât altele şi se vedea că au altă compoziţie, erau ambalate la un loc. Lucrul ăsta putea pune în pericol sănătatea consumatorilor. Oamenii nu aveau de unde să ştie că sunt nereguli. Săracii, vedeau pe ambalaj că produsele ar fi în termen", a explicat şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC), Sorin Susanu, citat de mytex.ro. În urma controalelor efectuate în 38 de magazine, au fost date amenzi de 100.000 de lei, informează Mediafax.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, nutriţionist

simeon stalpnicul png

„Este foarte greu să-ţi dai seama în magazin dacă un salam este sau nu stricat. Se ştie că unii comercianţi spală cu oţet salamul pe care se depune mâzgă, îl dau cu aromă de usturoi sau îl afumă din nou, astfel încât nici culoarea, nici mirosul nu sunt suspecte pentru consumator.

În plus, ţinând cont că mezelurile conţin, de obicei, foarte mulţi conservanţi, culoarea acestora se menţine foarte mult timp, astfel încât nu pare nimic în neregulă, chiar dacă expiră produsul. Sfatul meu pentru cumpărători este să nu cumpere cele mai ieftine produse, deoarece nu pot fi şi de calitate. De asemenea, atunci când cumpără mezeluri, este bine să le cumpere din galantar, să vadă ei cum vânzătorul taie produsul în faţa lor". (Oana Neacşu)

silviu silvius prigoana jpeg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
Lucile Randon
tonciu prodan reghe jpeg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
amber heard atunci vs acum jpg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
laura cosoi jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
soție george simion jpeg