Ce de «treceri» în parcare, ce rol au ele oare?
Mare ţi-e grădina, Doamne! În multe oraşe din ţară, angajaţii de la Drumuri au pus indicatoare rutiere acolo unde nu e cazul, au marcat locuri de parcare în jurul unor stâlpi şi "zebre" lângă zidul unei clădiri.
Cel mai caraghios lucru l-am întâlnit pe strada Năsăud, din Bucureşti. În spatele blocului 21, la nr. 9, există o parcare de reşedinţă, unde Administraţia Străzilor a montat zece indicatoare, care-i avertizează pe şoferi că pe acolo trec pietonii.
În aceeaşi parcare, iată încă trei panouri
Culmea e că multe dintre ele nu duc nicăieri. Sunt postate în spatele locurilor de parcare, aproape lipite de un zid. În plus, majoritatea panourilor sunt amplasate unul lângă altul, de zici că e un mănunchi de albăstrele. "Asta-i România! O bătaie de joc. Pe aici trec doar eu şi câinele, ce nevoie era de atâtea semne?", ne-a spus Ion Constantin (55 de ani), un locatar din zonă.
Iar aici alte trei...
„Aceste indicatoare vor fi verificate, pentru a vedea dacă sunt montate de firme autorizate sau sunt panouri false, amplasate de cetăţeni", ne-a declarat Carmen Dincă, de la Administraţia Străzilor Bucureşti.
Nici Ploieştiul nu a fost ocolit de gafe. Pe strada General Vasile Milea, aflată în buricul oraşului, există o parcare cu plată. Două dintre locuri nu pot fi folosite, din cauza faptului că angajaţii primăriei le-au trasat în jurul stâlpilor de electricitate. „Este amuzantă situaţia, dar gândiţi-vă că aşa s-au făcut că muncesc mai mult", ne-a spus, râzând, taxatoarea.
O intersecţie cu marcaje făcute ca la carte a stârnit hohote de râs. Intersecţia era între o stradă şi o... clădire, iar trecerea de pietoni fusese pictată la baza zidurilor. Primarul Gheorghe Falcă a spus că această clădire urma să fie demolată pentru a se construi un centru comercial, iar constructorii au vrut să facă, mai întâi, intersecţia şi trecerea de pietoni. Între timp, clădirea a fost dărâmată şi s-a început construcţia centrului comercial.