Jan, primul cerşetor cu acte în regulă!

Ultima actualizare:

    Jan Drosu spune  că are nevoie de  bani pentru a le cumpăra copiilor  proteze auditive (FOTOGRAFII: DANIEL GUŢĂ)
Jan Drosu spune că are nevoie de bani pentru a le cumpăra copiilor proteze auditive (FOTOGRAFII: DANIEL GUŢĂ)

Sătul de amenzile pentru cerşetorie pe care le primea de la Primărie, un bărbat a cerut autorizaţie să cânte la acordeon, pe stradă. A devenit astfel singurul cerşetor „legalizat" din Petroşani.

La 44 de ani, Jan Drosu are o soţie bolnavă şi cinci copii, dintre care patru sunt surdomuţi. Bărbatul a lucrat în mină până când s-a îmbolnăvit şi nu a mai putut să-şi întreţină familia. Înduioşat de situaţia lui, un bărbat i-a dăruit un acordeon, iar Jan Drosu a început să cânte pe străzile din Petroşani. Câştiga ceva bani de la trecători, dar amenzile de la Primărie au început să curgă.

Aşa că bărbatul s-a autorizat la primărie pentru a putea cânta şi, în acelaşi timp, pentru a putea cerşi, în centrul municipiului. „Înainte de a merge la primărie luam amenzi, dar după ce m-am autorizat, nu mai are nimeni treabă cu mine. Ar trebui să plătesc impozite pentru autorizaţia primită, dar nu am mai avut bani. Sunt un om sărac, cu multe probleme", spune Jan.

simeon stalpnicul png

Fostul miner poartă cu el o cutie de carton, în care trecătorii sunt invitaţi să doneze „cât îi lasă inima", spune el.

„Am patru copii surdomuţi, pentru că nevasta mea este surdomută şi vreau să cumpăr fiecăruia proteze auditive. Eu nu mai pot să lucrez, m-am îmbolnăvit în mină, aşa că am ajuns la mila oamenilor şi trebuie să îmi întreţin familia", a povestit Jan.

Bărbatul nu se consideră tocmai un cerşetor, pentru că le oferă muzică celor care îl ajută. Cântă şi pentru cei care nu se opresc în dreptul lui, dar şi pentru cei care în loc de bani îi aduc mâncare. „Primesc de pomană, dar ceea ce fac eu nu este cerşetorie, este o artă. Mai degrabă, cerşetori pot fi numiţi cei care oferă icoane pe stradă şi cer bani în schimbul lor", spune Jan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net