Orașul cu cele mai mici prețuri pentru un city-break. Este un sit al patrimoniului mondial UNESCO

Forbes a realizat un top al celor mai ieftine, dar și al celor mai scumpe capitale din Europa pentru amatorii de city-break. Potrivit raportului recent publicat cel mai ieftin oraș pentru o vacanță în 2024 este o frumoasă capitală, un oraș vechi, colorat, inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Vilnius, cel mai ieftin oraș din Europa

Capitala Lituaniei este cel mai ieftin oraș din Europa. Foto: Profimedia Images
Capitala Lituaniei este cel mai ieftin oraș din Europa. Foto: Profimedia Images

Vilnius este capitala frumoasă, de buzunar, a Lituaniei. Orașul vechi delicat, pictat în pastel, este un sit al patrimoniului mondial UNESCO.

Puteți petrece ore întregi rătăcind prin concepția sa de arhitectură, de la clădirile civile baroc fastuoase până la bisericile gotice. Admirați biserica Sfânta Ana din secolul al XV-lea, cu piatră trandafirie, foarte ornamentată, și catedrala neoclasică albă strălucitoare din piața omonimă. În fața clădirii, veți găsi țiglă Stebuklas (care se traduce prin „miracol” în engleză). Acesta marchează punctul de plecare al Căii Baltice, un lanț uman format la 23 august 1989 de două milioane de oameni în Estonia, Letonia și Lituania - cel mai lung lanț uman neîntrerupt din istorie - ca un act de protest împotriva ocupației sovietice”, scrie Forbes.

Unde să mănânci ieftin în Vilnius

Călătorii cu buget redus care caută mâncare ieftină au multe opțiuni în Vilnius. Orașul este cunoscut pentru cantinele sale - restaurante ieftine și vesele care servesc preparate din epoca sovietică. La Zilvino Restoranas, puteți savura un bol cu borș de supă de sfeclă roșie plină de aromă sau šiupininė sriuba (supranumită supă de mahmureală) pentru mai puțin trei euro.

La Sultiniai poți savura sarmale umplute cu carne de porc numite balandeliai sau mult îndrăgitul preparat național cepelinai din cartofi și găluște de carne.

Pe locul al doilea, Lisabona, capitala Portugaliei, este în continuare cel mai bun oraș din Europa de Vest. În ciuda unei creșteri de 26% a costului mediu pentru cazarea de trei stele, prețurile rămân bune pentru mâncare, băutură și alte produse turistice.

Lille, din Franța, a urcat șapte poziții, ajungând pe locul al treilea, aici costurile la cazare fiind reduse cu 30%.

Cele mai scumpe destinații din Europa

Amsterdam este cea mai scumpă destinație, arată raportul, în ciuda faptului că orașul olandez a înregistrat o scădere de 8,3% a prețurilor, a noua cea mai mare scădere dintre toate cele analizate. În top se mai află Belfast și Edinburgh.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net