Orașul din România care a fost centrul Europei, atrăgând italieni și arabi care veneau să-și facă aprovizionarea. Străinii plăteau sume generoase pentru produsele românești

Astăzi, târgurile de Crăciun din țara noastră atrag vizitatori din întreaga lume, care vin aici pentru a savura produse tradiționale și pentru a se bucura de o atmosferă spectaculoasă. Însă, acest fenomen nu este deloc unul nou pentru țara noastră, iar cu decenii în urmă, străinii veneau aici nu numai cu ocazia sărbătorilor!

Sibiul era cunoscut de-a lungul lumii pentru produsele sale
Sibiul era cunoscut de-a lungul lumii pentru produsele sale

Un anumit oraș din țara noastră era extrem de popular, nu numai de-a lungul Europei, dar și dincolo de aceasta! Străinii veneau aici deoarece calitatatea produselor românești era faimoasă, iar târgul acestui oraș era oportunitatea perfectă pentru a se cumpăra preparate din țara noastră!

Este vorba despre Sibiu, unde, chiar și cu 90 de ani în urmă, veneau italieni, austrieci, dar și arabi, cu toții atrași de târgul din oraș, care era faimos pe plan internațional! Negustorii străini veneau aici pentru a se aproviziona, iar controalele efectuate în piață asigurau calitatea, cât și cantitatea, produselor.

Negustorii străini veneau în Sibiu pentru a se aproviziona

Iar importanța târgurilor din Sibiu a continuat chiar și în mai recent! În 1965, „Ziua Recoltei” era un eveniment important în oraș, iar cele mai delicioase produse tradiționale erau vândute în centrul orașului.

„Teascuri gospodărești gem în strânsori să potolească setea de toamnă a Sibiului. În târla din plin centrul orașului, mușteriii își aleg după plac berbecul pe care vor să-l guste fript, hoțește. Pentru maniere mai urbane, sunt mititei.

Stropite cu vin sau cu tulburel, susziselor bucate li se face potrivita cântare la care adaugăm și noi cu smerenie ”nu-i da Doamne omului cât poate să ducă”, spune un videoclip datat din acel an.

Produsele tradiționale erau vândute în centrul orașului

Negustorii străini care veneau în Sibiu de-a lungul deceniilor plecau din oraș cu produse de calitate, inclusiv cu animale precum vite, cai, sau berbecuți. Un articol scris în 1937, în „Foaia Poporului”, descria prezența acestor vizitatori.

„S’au prezentat negustorii streini, care fac pe mijlocitorii între târgurile ţării şi casele de export din streinătate.

Spre deosebire de alte dăţi, la târgul de vite din această toamnă am observat un pronunţat număr de negustori care făceau pe intermediarii cu unele case italiene.

Aceşti negustori au făcut importante cumpărări de boi graşi, care au fost trimişi în oraşul Fiume din Italia. Negustorii intermediari între România şi Palestina — portul Haiffa — au fost foarte puţini, iar cumpărările pe care le-au făcut sunt de mai puţină importanţă.

Aceştia din urmă au căutat vitele de cal. II şi III, pe când negustorii italieni au căutat ceea ce a dat târgul mai bun — în deosebi boi, vaci şi junei tineri — pe care i-a plătit destul de bine. De o bună căutare s’au bucurat caii, atât cei graşi, cât mai ales caii potriviţi pentru muncă”, scria în articol, conform Turnul Sfatului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
emblemă poliţie, Facebook jpg
Romania parada ziua nationala steag drapel FOTO Shutterstock
Calin Georgescu   Elena Lasconi colaj  Foto Mediafax  Inquam Photos jpg
test png
masini trafic  Foto carVertical jpg
graz1 jpeg
Sfântul Andrei ocrotitorul României Foto Colaj DMS
masina de spalat webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net