Cea mai faimoasă și gustoasă rețetă de piure de cartofi din lume! Care este secretul unui bucătar francez cu 32 de stele michelin pentru un gust de nota 10
Pentru cei mai mulți dintre noi, piureul de cartofi este o simplă garnitură, pe care o pregătim fără să îi dăm multă atenție. Însă, bucătarii cu experiență pot transforma chiar și acest preparat banal într-unul de vis, de care ne vom îndrăgosti pe loc! Iar cea mai faimoasă rețetă de piure de cartofi aparține unui renmit bucătar francez, Joël Robuchon.
Pasionații de gastronomie poate că vor recunoaște rapid numele acestui faimos bucătar francez, care a avut o importanță crucială pentru mișcarea Nouvelle cuisine, din Franța. Joël Robuchon a câștigat, de-a lungul vieții, 32 de stele Michelin, un record care încă nu a fost doborât. Iar rețeta sa de piure de cartofi a fost printre primele care i-au adus faima!
În primul rând, deși ea poate fi pregătită cu orice tip de cartofi, bucătarul spunea că recomandă un soi anume, din Franța. Iar, potrivit maestrului bucătar, cantitatea de unt și de lapte are un rol crucial, atunci când vine vorba despre gustul final al piureului. Joël Robuchon ne spunea că trebuie să folosim 25% unt, 25% lapte, iar restul de 50% să fie cartofii.
Cea mai faimoasă rețetă de piure din lume
Practic, ingredientele acestei rețete nu diferă deloc de cele „tradiționale”, pe care le știm cu toții. Tot ce ne trebuie este un kilogram de cartofi, 250 de grame de lapte degresat, cât și 250 de grame de unt. După cum putem observa, rețeta este la fel de simplă precum cea pe care o știm, însă proporțiile folosite îi oferă un gust mult mai bun.
Iar nu numai ingredientele sunt simple, dar și modul în care trebuie pregătit acest tip de piure de cartofi este la fel de ușor!
Cum pregătim un piure delicios
Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să spălăm cârt mai bine cartofii, iar apoi să îi punem la fiert în coajă. Ei trebuie să stea în îndeajuns de multă apă încât să fie acoperiți complet, cu aproximativ 2 – 3 centimetri. De asemenea, în apă trebuie adăugată și puțină sare.
Apoi, după 20 – 25 de minute, trebuie să verificăm dacă s-au fiert cartofii. Practic, tot ce trebuie să facem este să înfigem un cuțit în unul dintre cartofi, iar dacă acesta alunecă de pe lamă, înseamnă că s-au fiert. Acum, vom scurge apa și vom usca bine cartofii, cărora le vom curăța cât mai rapid coaja.
Ei trebuie pisați bine, iar, între timp, laptele trebuie fiert. Apoi, cartofii trebuie puși iar pe foc, moment în care vom adăuga untul rece și vom amesteca bine. La final, punem și laptele, amestecăm, mai adăugăm câtă sare dorim, iar apoi putem savura acest piure delicios!