Orașul din România din care pleacă oamenii rând pe rând. Autoritățile sunt îngrijorate

Este un județ superb, aflat chiar în apropiere de Capitală, însă tot mai mulți români aleg să părăsească acest loc. Deja nu mai puțin de 50.000 de oameni au plecat din acest oraș atât de cunoscut din țara noastră, iar autoritățile deja își fac griji în privința dinamicii demografice a județului.

Mii de oameni au plecat din Pitești
Mii de oameni au plecat din Pitești

Tot mai mulți români preferă să se mute către orașele mari, iar această tendință deja începe să îngrijoreze autoritățile dintr-un județ aflat destul de aproape de Capitală. Cum fiecare persoană dorește să aibă la dispoziție cât mai multe oportunități, orașele mari devin o ofertă mult prea tentantă, pe care foarte puțini români o pot refuza.

Cu toate acestea, fenomenul este atât de extins într-un oraș anume, încât autorităție își fac griji în privina dinamicii demografice a întregului județ. Este vorba despre Pitești, de unde deja au plecat undeva în jur de 50.000 de oameni.

Zeci de mii de oameni au plecat din Pitești

Se pare că cei mai mulți dintre locuitori au preferat să se mute în București, iar prefectul Perianu consideră că autostrada care leagă direct Piteștiul de Capitală a făcut mai mult rău decât bine, comunității sale.

„La prima vedere, cel puțin, legarea de București mai mult ne-a dăunat. Studenții s-au dus să învețe în București, au vrut să rămână în București, pentru că găseau locuri de muncă mult mai bine plătite”, a declarat prefectul Radu Perianu, potrivit dcnews.ro.

Autoritățile sunt îngrijorate din cauza exodului

Cum tot mai mulți tineri au plecat în București în căutarea unui trai mai bun, media de vârstă a Piteștiului a suferit enorm. Media de vârstă a crescut cu 7 ani, lucru ce îngrijorează masiv autoritățile locale.

Din păcate, Piteștiul nu este singurul loc din țara noastră de unde tot mai mulți oameni pleacă, către Capitală. Cu toate acestea, din Pitești au plecat deja zeci de mii de oameni, iar autoritățile sunt îngrijorate pentru viitorul întregului județ. Din cauza migrației populației, media de vârstă a din Pitești a crescut semnificativ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
executie ceausescu jpg
femeie ceai raceala jpg
roman in germania terorizat de conationali jpg
2 regele carol al doilea jpg jpeg
casa verde jpg
accident bucuresti jpg
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net