Fenomenul rar și spectaculos care va avea loc pe 19 august! Poate fi văzut și din România

Mâine, pe data de 19 august, un fenomen spectaculos va putea fi văzut pe cerul nopții! Super Luna Albastră va putea fi admirată din țara noastră, iar cei care își doresc să observe acest fenomen incredibil trebuie să știe la ce oră va fi cea mai bună vizibilitate.

Fenomenul va avea loc pe 19 august / foto: stock.adobe.com
Fenomenul va avea loc pe 19 august / foto: stock.adobe.com

Pasionații de astronomie, dar și persoanele care își doresc să vadă un fenomen natural rar, vor avea parte de un adevărat spectacol pe cerul nopții, mâine! Pe data de 19 august, Super Luna Albastră va putea fi observată din țara noastră, iar în funcție de cât de curată este atmosfera, cât și de locul în care ne aflăm, putem admira fără probleme acest fenomen.

Practic, două fenomene urmează să aibă loc simultan, în cursul nopții de mâine. Este vorba despre Super Lună, dar și Luna Albastră. Primul dintre ele are loc atunci când satelitul nostru natural ajunge în punctul cel mai apropiat de Pământ.

Un fenomen natural rar va putea fi observat din România

În același timp, Luna Albastră este cea de-a 13-a lună plină din cursul unui an. Desigur, Luna nu va fi la fel de albastră precum poate că ne imaginăm, însă poate avea diferite nuanțe de albastru. În alte locuri din lume, poate fi vorba despre nuanțe de roșu, galben, sau chiar și verde. În plus, Luna va fi mai strălucitoare decât în mod normal.

Super Luna Albastră este un fenomen destul de rar, iar pe 19 august, acesta va putea fi admirat și din țara noastră.

Fenomenul va avea loc pe 19 august

Dacă vrem să observăm personal acest eveniment, trebuie să știm că în București, Luna răsare la ora 05:28 și va apune la 20:26. Fenomenul va putea fi văzut atât de la munte, cât și de la mare, iar în unele zone din țară, culorile ar putea fi chiar mai intense.

Ultimul fenomen asemănător cu acesta, ce a putut fi admirat și din România, a avut loc în 2022, atunci când Superluna de pe 13 iulie a avut o dimensiune deosebit de mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
executie ceausescu jpg
femeie ceai raceala jpg
roman in germania terorizat de conationali jpg
2 regele carol al doilea jpg jpeg
casa verde jpg
accident bucuresti jpg
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net