Categoriile de pensionari care vor primi tichete de Paște 2024. Ce sumă de bani vor încasa

Ultima actualizare:

Sunt vești bune pentru cei cu pensii sub 1.600 de lei. Statul le va acorda tichete sociale acestor categorii de pensionari. Ele vor avea o valoare de 250 de lei. Beneficiarii vor putea cumpăra cu ele alimente și medicamente.

Vești bune pentru unii pensionari Foto: Shutterstock
Vești bune pentru unii pensionari Foto: Shutterstock

Ce valoare au tichetele 

Înainte de Paște, statul va acorda tichete sociale mai multor români din categoriile vulnerabile. Aceste tichete vor putea fi folosite doar pentru achiziționarea anumitor produse.Aceste ajutoare sunt oferite în mai multe zone din România printre care și Bistrița. Primăria a anunțat că tichetele vor avea o valoare de 250 de lei. Acestea au fost majorate față de cele din 2023 cu 50 de lei.

Beneficiarii tichetelor vor putea cumpăra cu ele alimente și medicamente. Primăria Bistrița spune că peste 6.000 de persoane nefavorizate vor putea beneficia de aceste tichete. Există câteva condiții pentru primirea ajutorului. De exemplu, pensionarii nu trebuie să aibă un venit mai mare de 1.600 de lei.

Câte persoane o să primească ajutor 

„Având în vedere faptul că, începând cu 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari a fost majorată de la 1125 lei la 1281 lei, iar pentru a putea beneficia de acordarea dreptului la prestații sociale sub formă de tichete sociale/carduri sociale în vederea achiziționării de produse alimentare și medicamente este nevoie de corelarea cuantumului de acordare cu nivelul veniturilor lor. În evidențele Direcţiei de Asistenţă Socială Bistriţa este estimat un număr de peste 6000 pensionari care au venituri până la 1600 lei, şi un număr de 2591 persoane cu handicap accentuat”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre.

Cine sunt beneficiarii tichetelor 

Primăria Bistrița arată clar cine sunt românii care pot beneficia de acest ajutor în anul 2024. Potrivit statului, este vorba despre: pensionari – care nu au venituri mai mari de 1.600 de lei, persoane cu handicap accentuat, neinstituționalizate – care nu au venituri mai mari de 1.600 de lei și persoane de peste 65 de ani care nu au niciun venit. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net