Românii care pot primi tichete de Paște. Până la ce dată se depun cererile

Bucurie pentru milioane de români! În acest an, cu ocazia sărbătorii de Paște, mai multe categorii sociale vor primi sprijin din partea guvernului român.

Mai multe categorii sociale vor primi sprijin din partea guvernului român / foto: Pixabay
Mai multe categorii sociale vor primi sprijin din partea guvernului român / foto: Pixabay

Persoanele interesate să beneficieze de aceste tichete pot depune cererile până la data limită specificată.

Sprijinul financiar în valoare de 250 de lei va fi acordat în șase tranșe și va fi direcționat către aproximativ 2,7 milioane de români cu resurse financiare limitate.

Printre beneficiari se numără românii cu dizabilități, pensionarii, beneficiarii de legi speciale și persoanele cu vârsta peste 65 de ani care primesc un venit minim, precum și cei fără adăpost.

Aceste tichete pot fi folosite pentru achiziționarea de produse alimentare, articole de curățenie și igienă personală sau pentru locuință, medicamente, haine și încălțăminte.

Perioada de depunere a cererilor este între 19 februarie și 15 martie 2024 

Ministrul Adrian Câciu a confirmat că procedura a fost aprobată, iar încărcarea va începe în a doua jumătate a lunii februarie. Aceste carduri vor fi alimentate cu suma de 250 de lei o dată la două luni, în șase tranșe pe an.

Plafonul pentru persoanele eligibile a fost crescut la 2000 de lei, conform declarațiilor lui Adrian Câciu la Antena 3 CNN.

Guvernul a decis să ridice plafonul pentru acordarea voucherelor destinate mesei calde la 2000 de lei. Astfel, toți românii cu un venit de 2000 de lei vor primi suma de 250 de lei, distribuită în 4 tranșe de către Guvern.

În total, aproximativ 2,5 milioane de cetățeni din România sunt așteptați să beneficieze de aceste carduri după prima perioadă de eligibilitate, deoarece veniturile nu se modifică pe parcursul anului.

„În principiu, 2,5 milioane de cetățeni din România vor beneficia de aceste de aceste carduri după prima perioadă de eligibilitate, pentru că practic veniturile nu se schimbă în cursul anului. Pe prima perioadă de la final de ianuarie, început de februarie, atunci va fi cifra concretă, dar undeva 2,5 milioane de persoane este estimarea noastră”, a mai explicat ministrul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net