De ce trebuie să adaugi o linguriță de zeamă de lămâie în apa în care fierbi pastele. Secretul e genial și merită încercat

Ultima actualizare:

Dacă visezi la minunatele preparate italiene, pline de savoare, trebuie să știi că oricine poate face paste cu ușurință acasă. Pastele pot fi folosite pentru a face mâncăruri sărate, cât și dulci, iar unele gospodine cu experiență apelează la un truc, care transformă preparatul într-o capodoperă culinară. Este vorba de foaia de dafin pe care trebuie să o adaugi în apa în care fierb spaghetele.

Trucul pentru cele mai delicioase spaghete / Foto: Pexels
Trucul pentru cele mai delicioase spaghete / Foto: Pexels

De ce să adaugi o foaie de dafin în apa în care fierb spaghetele

Dacă ești un mare fan al spaghetelor sau vrei să le pregătești celor dragi paste în stil italian, ar trebui să știi un mic secret. Unele gospodine cu experiență apelează la acest truc, care transformă preparatul într-un capodoperă culinară. Este vorba despre adăugarea unei foi de dafin în apa în care fierb spaghetele.

Astfel, pentru a mânca cele mai delicioase paste, trebuie doar să adaugi o foaie de dafin în apa în care fierbi spaghetele. Le va da un gust cu totul diferit și nu te vei mai sătura de ele. Puterea și aroma frunzelor de dafin crește odată cu timpul de gătire, astfel încât acestea merg cel mai bine atunci când sunt utilizate la mâncăruri care necesită preparare lentă, la foc mic.

Un alt truc care te va ajuta este cel cu zeama de lămâie. Dacă adaugi o linguriță de zeamă de lămâie în apa în care fierb pastele, textura acestora va rămâne „netedă și plăcută, chiar și după gătire”: „Este indicat să adăugăm o lingură de zeamă de lămâie atunci când fierbem pastele?

Fierberea pastelor într-o apă acidifiată prin adăugarea unei linguri de zeamă de lămâie sau de oțet, păstrează textura pastelor netedă și plăcută, chiar și după gătire. Într-o apă cu pH de 6 proteinele sunt neutre din punct de vedere electric, aspect care facilitează recombinarea aminoacizilor rezultând o rețea proteică eficientă care încorporează moleculele de amidon, iar în acest fel pastele nu vor fi lipicioase”, recomandă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, potrivit dcnews.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net