Ceaiul de măr și frunze de dafin, un adevărat medicament pentru sănătate. Beneficiile extraordinare de care ai parte dacă îl consumi

Pe lângă tratamentele primite de la un medic, putem să venim în ajutorul organismului nostru cu o mulțime de plante, legume, ori fructe, care ne vor ajuta să ne refacem mai rapid și să ne păstrăm starea de bine. Iar atunci când vine vorba despre tratamente naturiste, o combinație pe care nu trebuie să o pierdem din vedere este mărul, fiert cu foi de dafin! 

Acest ceai poate să vă regleze problemele cu articulațiile
Acest ceai poate să vă regleze problemele cu articulațiile

După cum deja știm, există o mulțime de alimente care, pe lângă utilizările lor din bucătărie, au și diverse proprietăți medicinale. Desigur, pe lângă tratamentul și sfaturile primite de la un medic, putem să preluăm inițiativa în lupta împotriva problemelor de sănătate și să venim cu diverse tratamente naturiste, în ajutorul corpului nostru. Iar o combinație despre care nu foarte mulți români știu cât de benefică poate fi este cea dintre măr și foi de dafin!

Da, aceste frunze banale, pe care le punem în diverse mâncăruri pot avea efecte nebănuite de sănătate, cel puțin atunci când sunt fierte alături de mere! De exemplu, această băutură poate să vă îmbunătățească vederea, ori chiar să reducă diversele inflamații și să vă amelioreze durerile. Iar dacă faceți din consumul acestei băuturi un obicei, ea poate să regleze circulația sângelui, cât și să amelioreze diversele probleme pe care le aveți cu articulațiile!

Frunzele de dafin și merele pot ameliora diverse probleme de sănătate

Dacă sunteți curioși cum, mai exact, se poate prepara această băutură, ei bine, aveți nevoie de frunze de dafin uscate! Din fericire, acestea pot fi găsite în orice magazin, așa că nu trebuie să vă faceți griji! Vă vor fi necesare 3 frunze de dafin, 1 măr (atenție, nu îl decojiți!), 1 litru de apă, iar dacă vreți ca gustul să fie ceva mai plăcut, puteți adăuga puțină scorțișoară, ori miere de albine!

Apoi, spălați mărul, tăiați-l în bucăți mai mici (scoateți sâmburii!) și puneți apa la fiert. Când a început deja să fiarbă, puneți frunzele de dafin în apă, urmate de măr, iar, dacă doriți, puteți adăuga și scorțișoară. Amestecul trebuie să fiarbă 5 minute, apoi luați oala de pe foc și puneți un capac deasupra ei, lăsând ceaiul 10 minute. Strecurați, apoi, băutura printr-o sită, iar dacă vreți și miere, o puteți adăuga acum. Beți ceaiul dimineața, pe stomacul gol, ori seara înainte de culcare. Atenție, nu consumați această băutură mai mult de 2 săptămâni, va fi necesar să faceți o pauză!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net