Tichete sociale de Paște. Cum obții 200 de lei de la primărie

Se acordă tichete sociale de Paște în valoare de 200 de lei. Direcţia de Asistenţă Socială Braşov a anunţat că din luna martie a început Campania „Dar din suflet pentru seniori”, cu ocazia Sărbătorilor de Paşte. Cererile pot fi depuse până în 13 aprilie. 

Valoarea tichetelor este de 200 de lei/ persoană Foto: Facebook
Valoarea tichetelor este de 200 de lei/ persoană Foto: Facebook

 

Comparativ cu ediţiile anterioare, campania actuală vine cu unele noutăţi, aprobate de Consiliul Local Braşov.

Banii vor fi virați pe carduri electronice

Astfel, valoarea tichetelor este de 200 lei/persoană/campanie (majorată de la 150 lei/persoană/campanie). De asemenea, beneficiarii nu vor mai primi tichetele de hârtie ci carduri electronice, care vor putea fi folosite doar pentru achiziţionarea de produse alimentare.

De asemenea, a fost modificată şi metodologia de acordare a tichetelor. Astfel, în primă fază seniorii trebuie depună cererea şi documentele justificative care să ateste că sunt îndreptăţiţi să primească acest drept.

Dosarul poate fi depus fizic sau online. Ulterior, seniorii care respectă condiţiile de acordare a tichetelor vor fi anunţaţi când să vină la sediul DAS Braşov (fie personal, fie prin persoană împuternicită), pentru lua cardurile valorice. Aceste carduri pot fi ridicate de beneficiari şi după sărbătorile pascale, lucru care nu era posibil atunci când se distribuiau tichetele de hârtie.

Voucherele vor fi încărcate înainte de Paște 

Voucherele de alimente, încărcate înainte de Paşte

Voucherele de alimnte urmează să fie încărcate cu bani pentru tranşa a doua, iar acest lucru se va întâmpla înainte de Paşte, ca să fie un ajutor pentru români.

Pentru a avea banii necesari cumpărăturilor pentru masa de Paște, a doua tranșă de bani va intra pe cardurile sociale înainte de 16 aprilie.

Voucherele de alimente se vor acorda din două în două luni anul acesta, aceasta fiind și explicația pentru care suma se dublează. Aceste tichete pot fi folosite pentru a cumpăra mâncare și alimente de bază.

Până în momentul de față, peste 2,37 de milioane de persoane beneficiază de acest ajutor, iar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că, pe listă, s-au mai adăugat peste 46.000 de nume ale persoanelor care vor primi și ele suma de 250 de lei, o dată la două luni.

image
image
image
image
image
image
grecia romani1 jpg
rosii  jpg
calendar ortodox 2021 27 septembrie sfantul ierarh antim ivireanul png
Plenul reunit al Parlamentului României cu ocazia asumării răspunderii de către guvernul de coaliție PSD - PNL a unui pachet de măsuri fiscale, în București. FOTO Inquam Photos / George Călin
bani jpg
piata victoriei INQUAM Photos Octav Ganea (1) jpg
banner pensii png
image
actualitate.net