Tichete sociale de Paște. Cum obții 200 de lei de la primărie

Se acordă tichete sociale de Paște în valoare de 200 de lei. Direcţia de Asistenţă Socială Braşov a anunţat că din luna martie a început Campania „Dar din suflet pentru seniori”, cu ocazia Sărbătorilor de Paşte. Cererile pot fi depuse până în 13 aprilie. 

Valoarea tichetelor este de 200 de lei/ persoană Foto: Facebook
Valoarea tichetelor este de 200 de lei/ persoană Foto: Facebook

 

Comparativ cu ediţiile anterioare, campania actuală vine cu unele noutăţi, aprobate de Consiliul Local Braşov.

Banii vor fi virați pe carduri electronice

Astfel, valoarea tichetelor este de 200 lei/persoană/campanie (majorată de la 150 lei/persoană/campanie). De asemenea, beneficiarii nu vor mai primi tichetele de hârtie ci carduri electronice, care vor putea fi folosite doar pentru achiziţionarea de produse alimentare.

De asemenea, a fost modificată şi metodologia de acordare a tichetelor. Astfel, în primă fază seniorii trebuie depună cererea şi documentele justificative care să ateste că sunt îndreptăţiţi să primească acest drept.

Dosarul poate fi depus fizic sau online. Ulterior, seniorii care respectă condiţiile de acordare a tichetelor vor fi anunţaţi când să vină la sediul DAS Braşov (fie personal, fie prin persoană împuternicită), pentru lua cardurile valorice. Aceste carduri pot fi ridicate de beneficiari şi după sărbătorile pascale, lucru care nu era posibil atunci când se distribuiau tichetele de hârtie.

Voucherele vor fi încărcate înainte de Paște 

Voucherele de alimente, încărcate înainte de Paşte

Voucherele de alimnte urmează să fie încărcate cu bani pentru tranşa a doua, iar acest lucru se va întâmpla înainte de Paşte, ca să fie un ajutor pentru români.

Pentru a avea banii necesari cumpărăturilor pentru masa de Paște, a doua tranșă de bani va intra pe cardurile sociale înainte de 16 aprilie.

Voucherele de alimente se vor acorda din două în două luni anul acesta, aceasta fiind și explicația pentru care suma se dublează. Aceste tichete pot fi folosite pentru a cumpăra mâncare și alimente de bază.

Până în momentul de față, peste 2,37 de milioane de persoane beneficiază de acest ajutor, iar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că, pe listă, s-au mai adăugat peste 46.000 de nume ale persoanelor care vor primi și ele suma de 250 de lei, o dată la două luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net