Sute de mii de români ar urma să primească 1.000 de lei de la stat. Vezi dacă te califici

Ultima actualizare:

La Primăria sectorului 1 al Bucureștiului e mare clocot! S-a pus în dezbatere publică un proiect care prevede un ajutor de 1.000 de lei pentru fiecare locuitor major, din sector, sub formă de tichete.

Bucureștenii majori din sectorul 1 ar urma să primească ajutorul de 1.000 de lei
Bucureștenii majori din sectorul 1 ar urma să primească ajutorul de 1.000 de lei

Banii vin sub forma unui tichet

Am pus astăzi în dezbatere publică regulamentul privind acordarea tichetului anticriză în valoare de 1.000 lei pentru fiecare persoană majoră care are domiciliul sau reședința în Sectorul 1. După calculele specialiștilor din Primărie, de aceste tichete vor beneficia aproximativ 208.000 persoane.

Bugetul estimat este de 208 milioane lei. Sunt bani pe care i-am economisit după ce am stopat contractele supraevaluate date de fostele administrații locale către firmele de partid”, a declarat joi, 3 noiembrie, Clotilde Armand.

Dacă hotărârea va fi aprobată la nivel local și măsura va fi implementată, banii vor ajunge în buzunarele bucureștenilor din sectorul 1 sub forma unui tichet valoric. Evident, fiind vorba despre un tichet social, cheltuirea sumei va fi permisă doar în anumite condiții.

„Pentru evitarea oricărui dubiu, tichetul va putea fi folosit de către persoanele fizice, individual sau prin asociere, în familie sau la nivel de locuinţe colective. Potrivit Regulamentului de acordare a tichetelor elaborat de către specialiştii administraţiei locale, prin locuinţă colectivă se înţelege “un grup de locuinţe/apartamente având mai mulţi proprietari diferiţi, amplasate într-o singură construcţie rezidenţială (bloc, casă etc)”, se mai arată în comunicatul Primăriei sectorului 1.

Vezi și: S-a declarat stare de alertă în sectorul 1, din cauza gunoaielor

Tichetul va putea fi cheltuit pentru echipamente, soluţii, materiale şi servicii pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor, îmbunătăţirea eficienţei energetice a echipamentelor, inclusiv a aparatelor electrocasnice, instalarea de surse de energie regenerabilă locale, precum şi pentru certificarea performanţei energetice a clădirilor.

Înscrierea în program se va realiza printr-o platformă online, iar lista operatorilor economici agreați va fi publicată, pe același site.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net