Ce clădiri istorice vrea să exproprieze Clotilde Armand în acest an: "Trebuie să ne reconstruim orașul"

Ultima actualizare:

Vești bune pentru bucureșteni! Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuțat că are în plan să exproprieze, în anul 2022, mai multe clădiri din Capitală! 

În acest an, Primăria Sectorului 1 vrea și să exproprieze mai multe clădiri Foto: Facebook
În acest an, Primăria Sectorului 1 vrea și să exproprieze mai multe clădiri Foto: Facebook

lotilde Armand vrea să exproprieze cinci monumente istorice, în anul 2022:  fostul hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Petrescu, atelierele Berthelot  și clădirea Ciclop de pe bulevardul Magheru. 

Pe lângă asta,  Primăria Sectorului 1 plănuiește să asfalteze a 50 de străzi și să reabiliteze termic 60 de blocuri.

Clotilde Armand a promis, de asemenea, un proiect pilot prin care 10-15 blocuri din cartierul Aviației să dispună de apă caldă și căldură. De asemenea, Clotilde Armand cochetează cu ideea de a cumpăra Casa Radio și terenul aferent pentru a amenaja acolo o bază sportivă.

Clădirile ar trebui consolidate în acest an, conform planului

Clădirea Ciclop este una dintre cele mai emblematice clădiri istorice interbelice din București. Din păcate, a ajuns în paragină. Cădirea de pe Bulevardul Magheru din Capitală a fost întâi garaj supraetajat și atelier auto. Construcția a fost edificată în anii '30.

"Primăria Sectorului 1 are în plan să exproprieze, în anul 2022, un număr de cinci clădiri monument istoric, pentru a le consolida și pune în valoare: fostul hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Petrescu, atelierele Berthelot (unul din sediile Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”) și clădirea Ciclop de pe bulevardul Magheru. O altă clădire cuprinsă în planul nostru de expropriere este Casa Radio.

Trebuie să ne reconstruim orașul și să protejăm istoria acestuia.", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

”Avem un program foarte mare pentru următorii 3 ani. Anul acesta o să finalizăm asfaltarea a 50 de străzi, între 50 și 80, depinde cât vom reuși, și avem încă 100 de străzi pentru anul viitor și încă 200 peste doi ani. Ambiția noastră este să nu mai avem străzi de pământ și să avem un mobilier urban de calitate și unitar. Pe partea de blocuri am început programul de reabilitare, o să finalizăm anul acesta aproximativ 60 de blocuri. Avem o mică neînțelegere cu Consiliul Local în privința altor 85 de blocuri. Legea și Banca Europeană de Investiții ne obligă să avem o cofinanțare de 10% din partea proprietarilor care au venituri, care pot să își permită acest lucru. Consiliul Local a refuzat să voteze, nu doresc să plătească și proprietarii. Eu sper să introducem aceste 85 de blocuri în plus față de cele 60 de blocuri care vor începe și se vor finaliza anul acesta”, a declarat Clotilde Armand, pentru Hotnews.

Primarul Sectorului 1 a mai anunțat și că vrea să ducă la capăt lucrările de extindere a școlilor Pia Brătianu și Herăstrău anul acestea. Totodată, Clotilde Armand a mai spus că vor începe lucrările la școala din Greenfield și se vor inaugura două bazine de înot.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net