Orașul din România unde vor fi disponibile sute de locuri de muncă. Recrutările se fac până la sfârșitul anului

O companie germană se pregătește să își deschidă activitatea într-un oraș din România. Procesul de recrutare va începe în luna decembrie, iar producția în fabrică este planificată să înceapă din luna aprilie a anului viitor.

Imagine din interiorul unei fabrici Hengst Filtration / foto: Facebook
Imagine din interiorul unei fabrici Hengst Filtration / foto: Facebook

Autoritățile locale preconizează că sute de noi locuri de muncă vor fi disponibile, în urma deschiderii fabricii din orașul Balș. 

Primarul din Balș, foarte mândru ca orașul va produce locuri de muncă

Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, a anunțat într-o conferință de presă că o companie de renume din Germania a achiziționat clădirile fostei unități IAC (International Automotive Components) din localitatea lor. Această fabrică va produce, începând din luna aprilie, filtre pentru diverse domenii.

„Cu mândrie și entuziasm, vreau să fac cunoscut faptul că de ieri avem un nou investitor la Balș: HENGST Filtration. Este o companie multinațională de renume, care ieri a finalizat achiziționarea fabricii IAC. Am avut numeroase întâlniri directe, prin teleconferință și videoconferință cu reprezentanții acestei companii”, a declarat Rotea conform adevarul.ro.

„Vorbim despre o companie înființată în 1958 în Westfalia, Germania, care se află în top trei la nivel mondial în producția de filtre - pentru autovehicule, sisteme de aer condiționat, și domeniul medical. Această companie și-a relocat fabrica din Germania pentru a se stabili în România, în orașul Balș", a adăugat Rotea.

„În 2019, fabrica IAC a luat decizia de a părăsi Balșul din motive de business. La acea vreme, autoritățile locale nu au intervenit pentru a oferi facilități sau pentru a încerca să îi convingă să rămână. Mulți locuitori din Balș au fost obligați să călătorească în Cehia sau Polonia pentru muncă și s-au întors cu un sentiment de umilință, în căutare de noi locuri de muncă la alte companii precum Q Fort, Pirelli sau Ford, și să petreacă ore în trafic, pierzând timp pe care ar fi putut să-l petreacă cu familia sau copiii", a explicat primarul.

Procesul de recrutare pentru noua fabrică va începe în săptămâna următoare, iar planul este ca primii 100 de angajați să fie selectați pentru a începe munca începând cu luna ianuarie.

Recrutarea va continua și în anul următor, iar primele filtre produse la Balș sunt planificate să iasă din fabrică în luna aprilie. Până în doi ani, numărul angajaților ar putea crește la 400, estimează primarul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net