Pablo Escobar din Bihor! Primul laborator de preparare a cocainei din România

Ultima actualizare:

Operațiune de amploare în Bihor, unde a fost descoperit primul laborator de extragere a cocainei din România! Doi cărăuși columbieni, un israelian și doi români se ocupau de afacere.

„Cartelul” din Bihor! Cocaină preparată în România!

Aceștia extrăgeau cocaină din cafea într-o cabană din satul Zece Hotare, o zonă retrasă în munții din județul Bihor. Traficanții au închiriat casa pentru o săptămână, joia trecută, prin intermediul unui bărbat din Beiuș, implicat în rețea.

Citește și: Cum a devenit infractor Pablo Escobar. Ce vindea în adolescenţă şi cum a ajuns să câştige jumătate de miliard de dolari pe săptămână

Acesta a găsit anunțul de închiriere pe un site de publicitate, l-a sunat pe proprietar și s-a arătat interesat să o ia pentru o săptămână, pentru o mică vacanţă cu încă trei amici. I-a lăsat cheia în uşă, iar beiuşeanul i-a plătit întreaga sumă aferentă sejurului, lăudând aerul curat şi promiţând că se vor întoarce. Nu vor mai avea ocazia, pentru că vor sta mult imp după gratii, în urma acțiunii DIICOT.

Ce s-a mai scris: Drogurile preferate ale consumatorilor români. Statistica oficială a Agenției Naționale Antidrog

La data de 1 iulie, cetăţenii columbieni, însoţiţi de cetăţenii români, au introdus în România aproximativ 6 kilograme de cocaină, pe cale aeriană. Cetăţenii columbieni au avut, pe lângă rolul de cărăuşi ai drogurilor, şi pe acela de chimişti specializaţi în extragerea de cocaină din mărfuri aparent legale.

Iată și: Cât costă domeniul lui Pablo Escobar? Totul despre proprietatea Lordului Drogurilor din Miami

Valoarea de piaţă a cocainei descoperite este de aproximativ 200.000 de euro. Românii sunt Emilian Dorel Silaghi (55 ani) cunoscut interlop din Oradea, și Mihai Strelciuc (47 ani), din Fetești, căsătorit în Columbia, unde a fost și în închisoare. Israelianul se numește Shimon Simon Selouk, (61 ani) și are afaceri în București. 

„Au înconjurat cabana, s-au apropiat cu grijă, le-au indicat să se așeze la pământ… așa au fost reținuți cei care încercau să folosească primul laborator de extragere secundară a cocainei în România.

Intervenția a durat câteva minute, dar întreaga activitate a traficanților a fost monitorizată încă de la începutul lunii iunie, atunci când aceștia s-au gândit că ar fi bine să facă un laborator de extragere a cocainei. La început, au fost 3 persoane (doi români și un cetățean israelian), apoi au găsit și doi columbieni, probabil cu ceva experiență, și au trecut la treabă.

Mai vezi și: Ruby, eroul de la Vama Borş. A prins un bărbat care încerca să bage în țară droguri de 1 milion de euro

Columbienii aveau rolul de cărăuși, dar și de chimiști specializați în extragerea cocainei din produse aparent legale. Metoda folosită era una ingenioasă: cocaina era introdusă în țară pe cale aeriană, în cafea, urmând să fie extrasă, cu dispozitive și substanțe speciale, într-o cabană retrasă din județul Bihor, pe care o închiriaseră în acest scop. Pe 1 iulie 2022, gruparea ar fi introdus în țară aproape 6 kilograme de cocaină.

Totul a fost monitorizat, iar în momentul în care nu a mai fost niciun dubiu legat de activitatea infracțională, „prietenii noștri” au fost vizitați de trupele speciale ale poliției. Mulțumim tuturor colegilor, ofițeri ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, ofițeri antidrog din cadrul D.C.C.O. - Serviciul Antidrog, specialiști din Brigada de combatere a criminalității organizate Oradea și Cluj-Napoca, luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor și pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, implicați în rezolvarea acestui caz.”, este comunicatul transmis de către Ministerul Afacerilor Interne, Romania

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net