Palatul Cotroceni a primit factura la curent! Cât va trebui să plătească Administrația Prezidențială

Ultima actualizare:

Majorarea tarifului pentru consumul de curent electric și gaze nu a ocolit nici Palatul Cotroceni. Iată suma pe care va trebui să o achite Administrația Prezidențială. 

Palatul Cotroceni va trebui să plătească peste 10.000 de euro pentru curentul electric și gaze
Palatul Cotroceni va trebui să plătească peste 10.000 de euro pentru curentul electric și gaze

Românii au fost afectați de scumpirea prețului curentului electric și a gazelor, iar mulți dintre ei sunt revoltați din cauza sumelor pe care trebuie să le scoată din buzunar pentru a plăti aceste servicii. Se pare că nici Administrația Prezidențială nu a fost ocolită de majorarea prețurilor. 

Cea mai mare scumpire, când vine vorba de factura la utilităţi pentru Palatul Cotroceni, a fost cea de la gaze, acolo unde factura aproape s-a dublat. Se paote observa și o creștere a consumului atât de gaze, cât și în privința curentului electric. În total, Administrația Prezidențială va trebui să achite peste 10.000 de euro pentru plata facturilor la gaze și curent! 

Suma pe care trebuie să o plătească Administrația Prezidențială este însă mult mai mică decât facturile care au fost emise pentru Casa Poporului. În noiembrie 2021, factura la curent pentru Casa Poporului a fost de 990.657 de lei, adică peste 198.000 de euro, potrivit Antena 3. 

Factura de energie electrică pentru Palatul Cotroceni, în ultimele luni:

- noiembrie 2021: 16.501 euro - consum de 120,93 MWh

- decembrie 2021: 16.500 euro - consum de 120,87 MWh

Factura de gaze pentru Palatul Cotroceni, în ultimele luni:

- noiembrie: 23.109 euro - consum de 652,128 MWh

- decembrie: 34.148 euro- consum de 963,641 MWh

Sute de plângeri făcute la Protecția Consumatorului 

Ministrul Economiei a declarat că românii care au primit facturi astronomice la curent sau gaze pot depune plângere la Protecția Consumatorului, dacă urmează o anumită procedură. Tot el a menționat că aici au fost trimise peste 450 de solictări în cursul unei singure săptămâni. Ministrul a declarat că se așteaptă ca numărul acestora să crească considerabil în viitorul apropiat. 

Ministrul precizează că a propus amendarea cu 4 la sută din cifra de afaceri a furnizorilor care acționează incorect. Mai mult decât atât, el susține că va insista pentru blocarea debranșărilor și penalizărilor în cazul neachitării facturilor la timp.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net