Parașutist militar de la Baza Câmpia Turzii, mort în timpul unui exercițiu

La numai o zi de când un elev al Aeroclubului din Târgu Mureș a ajuns în comă după ce nu i s-a desfăcut parașuta, un militar de la de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii şi-a pierdut viaţa, în timpul unui exerciţiu pe aerodromul Boboc din judeţul Buzău. 

Căpitan Cosmin Constantin Scorţea   Foto: MApN
Căpitan Cosmin Constantin Scorţea Foto: MApN

Militarul Cosmin Constantin Scorţea s-a prăbușit în timp ce executa manevrele de aterizare, a anunțat Ministerului Apărării Naţionale. Conform sursei menționate, accidentul a survenit astăzi, 25 mai, în jurul orei 14.00. Ofiţerului i-a fost acordat primul ajutor la faţa locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorţea avea 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2007 și avea la activ 67 de salturi. Militarul avea atestat pe tipul de paraşută BG-7M. Acesta era căsătorit şi avea un copil. 

Pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Joi, la ora 8.30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a ofiţerului.

„Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut”, a arătat MApN.

Accident cu parașuta, la Târgu Mureș

Marți, 24 mai, un tânăr de 21 de ani a căzut cu parașuta, în timpul unui curs ținut de Aeroclubul Târgu Mureș, și este în comă la spital. Era un salt de antrenament cu parașuta, care s-a sfârșit extrem de prost. Din nefericire, nici parașuta principală și nici cea de rezervă nu i s-au mai deschis, acestea încurcându-se între ele.

Băiatul a încearcat să se salveze în extremis, dând din picioare pentru ca parașuta să se deschidă, tehnică învățată la cursuri, însă în zadar. S-a prăbușit în gol de la aproximativ 1.000 de metri. Tânărul este în comă la spitalul județean din Târgu Mureș. El era elev la Aeroclubul din localitate și voia să obțină licența de parașutist, acesta fiind cel de-al 17-lea salt al lui. În avionul din care a sărit s-au aflat alți zece elevi parașutiști.

Inspectorii Autorității de Investigație și Analiză pentru Siguranța Aviației civile urmează să cerceteze cauzele care au dus la accident înfiorător. Până se va termina ancheta, conducerea Aeroclubului României a dispus oprirea activității de parașutism în toate aerocluburile teritoriale.

Parașutistul este student la ştiinţe economice în Cluj - Napoca.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net