Parcul România, inaugurat în 2018 în Capitală. Cum va arăta

Ultima actualizare:

    Parcul se întinde pe 26.000 mp
Parcul se întinde pe 26.000 mp

Un parc impresionant, dedicat Anului Centenarului, va fi amenajat începând cu luna martie a anului viitor, în Sectorul 4 al Capitalei. Realizat cu prilejul sărbătoririi a o sută de ani de la Marea Unire, parcul tematic va lua forma României, așa cum o știm cu toții din hărți și manualele de geografie.

Dispus pe o suprafață de 26.000 mp, Parcul România va fi amenjat în Sectorul 4, pentru a cinsti actul istroic de la 1 decembrie 1918. Conform autorităților locale din Sectorul 4, care au lansat proiectul, parcul tematic va fi inaugurat la 1 decembrie 2018. Unicat în România, proiectul se va materializa în Parcul „Lumea Copiilor” din Sectorul 4 al Capitalei, în imediata vecinătate a Palatului Copiilor (vezi harta).


    Parcul va fi realizat în imediata apropiere a Palatului Copiilor
Parcul va fi realizat în imediata apropiere a Palatului Copiilor

Edilii vor ca viitorul parc să devină un reper atât pentru bucureșteni cât și pentru turiști, oferind o valoroasă experiență interactivă vizitatorilor de toate vârstele. „Într-o reproducere cât mai fidelă a spațiului carpato-danubiano-pontic, în partea de sud a parcului va fi reprezentată Dunărea, în sud-est și est, Marea Neagră și Delta, iar în „inima” țării, Carpații. Formele de relief precum și principalele repere naturale – Sfinxul, Babele, lacuri și peșteri renumite – vor putea fi admirate îndeaproape de cei care vor dori să descopere frumusețea României”, spun reprezentanții Primăriei Sectorului 4.

În parc se vor regăsi o sută de machete, realizate la scara 1:25 sau la scara 1:30, de monumente importante și simboluri ale României. Printre ele se numără vechea capitală a Daciei - Sarmizegetusa Regia, chipul lui Decebal săpat în stâncă, Catedrala Reîntregirii Neamului de la Alba Iulia, mănăstirile din Bucovina (Putna și Voroneț), mănăstirea Agapia, Ipoteștiul lui Eminescu, o poartă maramureșeană, cimitirul de la Săpânța, castelele Peleș și Bran, Biserica Neagră, Mausoleul de la Mărășești, operele lui Brâncuși, Arcul de Triumf, Ateneul Român.


    În parc se vor regăsi simboluri ale culturii românești, sub forma unor machete la scară redusă
În parc se vor regăsi simboluri ale culturii românești, sub forma unor machete la scară redusă

Incursiunea în istoria țării noastre va fi completată cu informații oferite prin intermediul unui sistem de audio ghiduri, panouri fixe și digitale. Vizitatorii organizați în grupuri vor putea opta pentru a fi însoțiți de ghizi specializați pe durata vizitei.

Parcul va fi o adevărată grădină botanică, ce va reprezenta vegetația autohtonă, tipică zonelor climatice din țara noastră, concepută să ofere un decor excepțional de-a lungul întregului an. Spațiul amenajat în Sectorul 4 va fi dotat cu sisteme de acces și informare corespunzătoare persoanelor cu dizabilități, ca de exemplu rampe de acces și alei adecvate scaunelor rulante, respectiv panouri cu texte scrise în limbaj Braille, pentru nevăzători.

„România Parc 2018 oferă o varietate de atracții și pentru copii: vapoare, trenulețe, mașinuțe, care vor fi puse în mișcare cu ajutorul unor panouri de control, respectiv jocuri interactive de puzzle, prezentarea meșteșugurilor tradiționale din fiecare zonă în parte, cu posibilitatea de a le experimenta în cadrul unor ateliere specifice (cioplitul pietrei, sculptura lemnului etc.). De asemenea, nu vor lipsi concursurile de cunoștințe generale despre țara noastră și spectacolele în aer liber, pentru care se va construi o scenă pentru un public de cca. 300 de persoane”, spun edilii Sectorului 4.

Realizarea parcului necesită 3,3 milioane de euro, bani pe care Primăria Sectorului 4 intenționează să-i atragă din mai multe surse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net