Pastile pentru potență, confiscate la graniță. Medicamentele erau contrafăcute!

O camionetă plină cu pastile de potenţă, contrafăcute, a fost oprit de către autorități la Vama Nădlac. În această situație, s-a deschis un dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui produs falsificat.

Peste 17.000 de cutii cu pastile susceptibile de a fi contrafăcute au fost depistate de poliţia de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II. Medicamentele, în valoare de peste 370.000 de euro (aproximativ 1.8 milioane de lei vechi) au fost găsite într-o camionetă condusă de un bărbat de origine germană.

Poliţiştii de frontieră au depistat peste 17.000 de cutii de medicamente. Foto: arhiva
Poliţiştii de frontieră au depistat peste 17.000 de cutii de medicamente. Foto: arhiva

Medicamentele au fost descoperite în mașina unui neamț

Acum două zile, pe 18.03.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean german în vârstă de 39 de ani. Bărbatul era la vamă pe sensul de ieșire din țară și conducea o autoutilitară înmatriculată în Germania, confrorm Polițiadefrontieră.ro.

Șoferul nu a putut prezenta acte de proveniență pentru medicamente

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, mai multe cutii pe care erau inscripționate numele unor medicamente cunoscute, susceptibile de a fi contrafăcute. Din cauza faptului că, pentru marfa transportată, bărbatul nu a putut prezenta documente de proveniență, acesta a fost condus la sediul instituției pentru verificări suplimentare.

Bărbatul a declarat, la audieri, că ducea pastilele evaluate la aproape 400.000 de euro prietenilor din ţara sa.

Peste 17.000 de cutii cu medicamente, găsite de polițiști

În cadrul anchetei, polițiștii de frontieră au stabilit că în interior se aflau 17.263  cutii cu medicamente, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 370.000 de euro  (aproximativ 1.8 milioane de lei vechi). Se pare că medicamentele găsite de autorități în camioneta neamțului erau pentru virilitate.

În acest sens, autoritățile efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs care are o marcă identică sau similară cu una înregistrată pentru produse identice ori similare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 iunie sfantul mucenic luchilian png
Alexandru Ioan Cuza
Luna pamant astronaut spatiu FOTO Shutterstock jpg
politie jpg
masina, viteza freepik jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg