Patronii clubului Colectiv au refuzat să dea bani pentru antifonare

Ultima actualizare:

    Patronii ar fi refuzat să dea bani pentru un material mai scump când au antifonat clubulFoto: Arhiva personală
Patronii ar fi refuzat să dea bani pentru un material mai scump când au antifonat clubulFoto: Arhiva personală

Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea în clubul Colectiv, unde a avut loc un incediu în seara de 30 octombrie, a dezvăluit că patronii au refuzat să cumpere material ignifug pentru că era prea scump. Mai mult, reprezentanţii clubului ar fi spălat buretele de pe tavan, cel mai probabil cu o substanţă inflamabilă.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a vorbit cu reporterii Digi24 şi a explicat că materialul folosit este utilizat în toate studiourile din România, doar că nu rezistă în caz de incendiu. Conform lui, proprietarii de atunci ai clubului au refuzat să pună un material mai bun, pentru că acel costa cu 35% mai mult. 

"Materialul este materialul din care se face buretele cofrat, piramidal, care este în toate studiourile posibile din România, numai că e plan, că a fost mai ieftin. Fâşia nu e cofratul ăla de ou, e un material plan, pur şi simplu. Tot tavanul. Şi ulterior au pus ei, nu ştiu de unde, pe stâlpi. Am văzut nişte piramidal. Este ignifugat grad F, adică poate să stea la căldură - motoare, calorifere, nu să îi dai foc. Şi la cine îi dai varianta RF, aia ignifugată, e prea scumpă. Cam care e diferenţa între cele două? De preţ. Nu ştiu, cam 35%. Normal se face pe baza unui proiect întocmit de pompieri, de arhitect, dar nu au fost cerinţe în momentul în care s-a pus materialul. Deci acolo putea să vină orice firmă de construcţii să pună polistiren, care şi ăla e mai nenorocit. Da. În spaţii publice noi propunem spre exemplu pluta expandată care se aprinde în 30 de minute sau nu arde. Pe vremea respectivă erau doi proprietari, acum nu ştiu care cum mai sunt", a spus acesta, conform digi24.ro.El a mai spus că proprietarii au pus şipci de lemn, tot din cauza preţului. Mai mult, recent tavanul a fost spălat, ceea ce nu e deloc indicat. 

"Da, tavanul de lemn. Celebrul gard pe tavan. Şi acolo tot vorba de preţ a fost. Ăla e lemn de brad, cel mai ieftin, şi vopsit cu lavabilă. Am înţeles că acum o lună şi jumătate, două, au dat jos tot tavanul acela de lemn şi au spălat buretele de sus că era plin de fum. Nu am văzut până acum să speli buretele de pe tavan. Şi cu ce se spală? Dar nu se spală! Sper că nu l-au spălat cu solvent sau ceva că...", a mai spus reprezentantul firmei care a antifonat clubului Colectiv

Imagini de la locul tragediei

Vineri seara (30 octombrie), a avut loc un incediu în Clubul Colectiv din Bucureşti. În urma lui incendiului, 27 de oameni şi-au pierdut viaţa, printre care şi chitaristul trupei Goodbye To Gravity, Vlad Ţelea. Formaţia susţinea în acel moment un concert pentru lansarea noului album. La finalul spectacolului, ei au avut câteva artificii. Scântei de la artificii au ajuns la buretele de pe tavan, iar în câteva secunde, a luat foc. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cat jpg
Arges 1 jpg
image png
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net