Pauză în dezvoltarea aeroportului Timișoara? Şantierul e gol, la o săptămână de la inaugurare

Situaţie parcă tipic românească pe şantierul noului terminal de Plecări Externe de la Aeroportul Timişoara. Acum o săptămână, când ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, l-a inaugurat, acolo era plin de utilaje. Acum, în acelaşi loc, ”bate vântul”, după cum consemnează adevarul.ro.

4 noiembrie. Ministrul Grindeanu, în vizită  pe şantierul pe care  se aflau excavatoare
4 noiembrie. Ministrul Grindeanu, în vizită pe şantierul pe care se aflau excavatoare

Lucrare finanțată cu bani europeni

Vineri, 4 noiembrie 2022, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, însoţit de un alai de membri PSD (deputatul Alfred Simonis, subprefectul Sorin Ionescu, prefectul Mihai Ritivoiu), a „descins” la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara pentru a marca startul lucrărilor la „cea mai importantă investiţie din istoria Aeroportului Timişoara” – noul terminal de Plecări Externe, o investiţie de peste 180 de milioane de lei.

Totul părea roz în faţa camerelor de luat vederi. Utilajele lucrau în fundal, când oficialul român declara că-şi doreşte ca lucrarea să fie terminată la termen, astfel încât banii europeni destinaţi proiectului să nu fie pierduţi. Lucru firesc, de altfel. Numai că, aşa cum informează Adevărul, după inaugurarea lucrărilor, utilajele au dispărut ca prim minune de pe şantier. Surse din cadrul Aeroportului Timişoara au declarat că toată săptămâna trecută, după plecarea ministrului, pe şantier nu a mai apărut nici un utilaj. Iar lucrurile chiar aşa stăteau, la vizita reporterului, vineri, 11 noiembrie, pe şantier nefiind nici picior de muncitor sau ”siluetă” de utilaj.

11 noiembrie. Şantierul  aeroportului este gol. FOTO: Mediafax/ Adevărul
11 noiembrie. Şantierul aeroportului este gol. FOTO: Mediafax/ Adevărul

Fundaţia s-ar turna în fabrică

Explicaţia primită este una ciudată: de fapt, lucrul la noul terminal continuă, numai că nu se vede, pentru că se lucrează acum la turnarea fundaţiilor, departe de locul în care acestea vor fi amplasate! „Se lucrează foarte intens, dar nu aici. Se lucrează în fabrici. E un sistem nou, de care nu am mai auzit. Vor veni cu fundaţiile gata turnate. Nu le vor turna la faţa locului. Acum se lucrează la turnarea de fundaţii în fabrici şi la debitarea elementelor de metal”, a explicat directorul Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, Daniel Stamatovici, pentru sursa citată.

Lucrările la noul terminal de plecări externe sunt în valoare de 184 de milioane de lei, din care 93 de milioane sunt bani europeni nerambursabili. Pentru a nu fi pierdută finanţarea europeană, şantierul trebuie închis până la 31 decembrie 2023, iar directorul aeroportului susţine că are promisiuni că totul se va termina înainte de termen.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net