Pedeapsă record pentru un sucevean care a înșelat și din pușcărie prin metoda Accidentul

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click!
Foto: Arhivă Click!

”Colecționar” de infracțiuni, un sucevean a reușit să strângă 27 de ani, 6 luni și 21 de zile de închisoare, suma tuturor resturilor de pedepse pe care le mai are de executat. Ultima condamnare a primit-o într-un dosar în care a fost judecat pentru escrocherii prin metoda ”accidentul”.

Suceveanul Andrei Popițanu poate fi considerat regele neîncoronat al înșelăciunilor prin metoda ”accidentul”, bărbatul continuând să facă victime din spatele gratiilor. Infractor deosebit de periculos, condamnat printre altele pentru că şi-a ucis iubita, acesta a fost trimis în judecată de procurorii ploieşteni într-un dosar de înşelăciune.

27 de ani și 6 luni de închisoare

Judecătorii ploieşteni l-au condamnat pe Andrei Popiţanu la 27 de ani, 6 luni şi 21 de zile de închisoare, pedeapsa reprezentând suma tuturor resturilor de pedeapsă pe care bărbatul le mai are de executat, acesta fiind condamnat şi în alte dosare de instanţele din zona Moldovei. În acelaşi dosar, au mai primit condamnări record şi alţi complici ai suceveanului. Toţi sunt recidivişti, condamnaţi pentru înşelăciuni sau tâlhării, care mai aveau de executat resturi de pedeapsă din alte cauze. Printre aceştia se află Pavel Petru Anti, condamnat de Judecătoria Ploeiştei la 18 ani, 3 luni şi 20 de zile de închisoare, Holban Paul Marian, 19 ani de închisoare, Bogdan Ianoş Benchea, condamnat de Judecătoria Ploieşti la 15 ani, 5 luni şi 10 zile închisoare. Alţi inculpaţi în acelaşi dosar, printre care se află şi femei şi rude ale escrocilor, au primit pedepse mult mai mici, între 5 şi 7 ani sau cu suspendare, scrie adevarul.ro.

Copil de 12 ani, pus să caute aurul din casă  

Andrei Popițanu şi complicii săi sunt acuzaţi că au înşelat zeci de persoane, cărora le-au cerut bani și bijuterii pentr a le ”salva” rudele aflate în suferință. Infractorii nu s-au dat la o parte nici măcar atunci când în plasă le-a căzut un copil de 12 ani. Acestuia i-au spus că mama lui a fost implicată într-un accident şi are nevoie de bani pentru o operaţie sau pentru a nu ajunge la închisoare. L-au pus pe bietul copil să caute prin casă prin cutiile mamei după bani şi bijtuerii din aur. I-au cerut până şi ultimii bani pe care băieţelul îi avea în buzunar, 2 lei şi l-au trims să predea tot unui taximetrist.

O singură persoană interpreta roluri multiple în timpul aceleiaşi conversaţii

Totul era reginzat din spatele gratiilor. Escrocii se aflau în Penitenciarul din Iaşi şi de acolo îşi contactau telefonic victimele. Apelau în general doar numere de telefonie fixă, tocmai pentru ca apelantul să nu vadă numărul de telefon. Erau atât de versaţi, încât o singură persoană reuşea să interpreteze roluri multiple în timpul aceleiaşi conversaţii: victima, avocat, procuror sau medic. Cu un talent actoricesc excepţional, îşi modulau vocea astfel încât să pară femeie sau bărbat în vârstă, după cum era necesar, susţin procurorii. Pentru a fi cât mai credibili, se foloseau inclusiv de termeni juridici, cu care erau familiarizaţi tocmai pentru că aveau în spate experianţa anilor de anchete penale, şi reuşeau într-un timp foarte scurt să-şi convingă victimele să dea teancuri de bani din casă unor necunoscuţi, complici ai escrocilor din închisoare.

30 de victime în câtva luni

Potrivit rechizitoriului, peste 30 de persoane le-au picat în plasă în doar câteva luni, iar prejudiciul calculat de anchetatori este de 139.060 lei, 15.675 lei, 113 grame de aur. ”Pentru a da credibilitate afirmaţiilor făcute, inculpaţii acţionând de cele mai multe ori în coautorat, îşi schimbau tonalitatea vocii, imitau voci de sex feminin, ale rudelor persoanelor vătămate, imitau voci care plâng, se prezentau ca procuror, avocat sau doctor, iar după ce persoanele vătămate erau induse în eroare apelau telefonic complicii din libertate cărora le comunicau adresele persoanelor vătămate, cu descrierea detaliată a locuinţei acestora, iar aceştia se deplasau pentru ridicarea sumelor de bani sau a bijuteriilor”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Acest dosar de înşelăciune cu zeci de victime şi 17 inculpaţi se află în prezent pe rolul Curţii de Apel Ploieşti. Escrocii au contestat sentinţa Judecătoriei Ploieşti, nemulţumiţi de pedepsele primite. 

Citește și: 

O femeie din Vaslui a dejucat planul unui escroc prin metoda Accidentul: i-a expediat 3 lei, în loc de 3.000 de euro

Metoda «Accidentul»: zeci de români, păgubiți de escroci cu 200.000 de lei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net