Pedofil din Ploiești, dat pe mâna Poliției de o minoră „sub acoperire”

Ultima actualizare:

Majoritatea prădătorilor sexuali care vânează tinere vulnerabile, de multe ori minore, utilizează metoda „loverboy”. Aceștia le seduc pe fete, până când victimele pică în plasa agresorilor.

Presupusul prădător, între „Justițiarul de Berceni” și agenții de Poliție. Foto: captura Facebook
Presupusul prădător, între „Justițiarul de Berceni” și agenții de Poliție. Foto: captura Facebook

În cazul de față este vorba de un posibil pedofil, din Ploiești, care a căzut în propria capcană și a ajuns pe mâna Poliției.

Acest lucru a fost posibil pentru că echipa unui cunoscut vlogger, „Justițiarul de Berceni” a aplicat invers, fix metoda prădătorilor. Nu este prima acțiune de acest fel, organizată cu succes de echipa vloggerului.

Așadar, Alexandra, o complice din echipa vloggerului, prezentată drept o presupusă  tânără de 14 ani, i-a promis individului de 54 de ani, din Ploiești, tot ce își dorea să obțină. În realitate, discuțiile purtate de „minoră” erau produsul unei munci de echipă, conversațiile fiind înregistrate, în totalitate.

Bărbatul de 54 de ani pregătise o sticlă de vin pentru minora de 14 ani

Atunci când bărbatul de 54 de ani urma să aibă prima întâlnire cu presupusa minoră, la un motel, acesta s-a trezit în fața ochilor cu o echipă de filmare și cu multe întrebări.

Printre răspunsurile halucinante oferite a fost și „Cumpărasem și eu o sticlă de vin pentru seara asta...”, spre stupefacția celor care i-au întins capcana.

„Justițiarul” și echipa sa, inclusiv minora fictivă care participa la acțiune prin telefon, au chemat în cele din urmă Poliția. Filmat și cu toate datele oferite deja echipei vloggerului, presupusul prădător nu a mai avut nici o șansă, chiar dacă ar fi fugit.

Citește și: S-a terminat procesul celor mai mari proxeneți români din Spania. Doi frați au primit împreună 108 ani de închisoare

Asta îmi lipsea acum!”, a mai apucat să spună, în timp ce agenții de poliție strângeau datele celor implicați și îi invitau la secție.

Acest model de activism civic este aplicat în multe zone ale lumii. Avantajul unei asemenea „anchete” civile este acela că oferă mult mai multe detalii publicului despre modul de operare al prădătorilor.

Avantajele activismului civic

În schimb, o anchetă a autorităților se concentrează, mai mult, la prezentarea faptelor, a acuzațiilor și a concluziilor.  Astfel, datorită anchetelor civile, crește semnificativ nivelul de conștientizare a riscurilor și a modului șiret prin care victimele ajung să fie păcălite.

În urmă cu câțiva ani, de exemplu, un cunoscut vlogger din America a jucat el însuși rolul unui pedofil fictiv. Acesta a atras în cursă o minoră, dar i-a anunțat pe părinții fetei.

Citește și: Două fete aflate în grija Protecţiei Copilului din Suceava, obligate să se prostitueze

Când fata s-a suit în mașina potențialului prădător, pe bancheta din spate era tatăl tinerei.

Părintele i-a mulțumit vloggerului, a avut o atitudine civilizată față de fată, care izbucnise în plâns, și a declarat că nici nu vrea să se gândească ce s-ar fi întâmplat în acele momente dacă în locul lor ar fi fost un prădător real.

Rețea de proxeneți, anihilată la Brăila

Recent, autoritățile din Brăila au destructurat o rețea de proxeneți. Aceștia racolau fete utilizând online metoda „loverboy”.

Polițiștii au descoperit printre victime și o fată minoră, dintr-un centru de plasament, care fusese sedusă prin mesageria Facebook.

Citește și: Fată dintr-un centru de plasament, obligată să se prostitueze

Instanța i-a condamnat la închisoare, însă le-a redus pedepsele solicitate în timpul procesului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net