Fată dintr-un centru de plasament, obligată să se prostitueze

Situație halucinantă în județul Brăila. O grupare de proxeneți identifica tinere vulnerabile, le seduceau, apoi le obligau să se prostitueze, metoda fiind cunoscută și sub denumirea „loverboy”.

Fetele erau seduse online, prin metoda „loverboy”
Fetele erau seduse online, prin metoda „loverboy”

Infractorii au fost prinși de Poliție și au fost condamnați joi, 2 iunie, transmite Adevărul.

Pedepsele nu doar că sunt reduse, ținând cont de gravitatea faptelor, dar instanța a aplicat și reduceri ale sentințelor membrilor grupării de proxeneți.

Instanța le-a redus pedepsele

Astfel, Curtea de Apel Galaţi a condamnat definitiv în 2 iunie cinci persoane la pedepse cuprinse între 2 ani şi 6 luni şi 5 ani de închisoare pentru trafic de minori şi proxenetism.

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Ionel Pitulice, considerat liderul grupării, acesta fiind condamnat la 5 ani de închisoare şi un rest dintr-o pedeapsă anterioară de 469 de zile, după ce Tribunalul Brăila îi aplicase iniţial 7 ani de închisoare.

Stomatologul proxenet

Judecătorii l-au condamnat şi pe medicul stomatolog  Dragoş-Cezar Zamfir, implicat în reţeaua de proxeneţi, la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru proxenetism, cu suspendarea executării pedepsei, o reducere cu un an şi 6 luni a pedepsei aplicate în primă fază de prima instanţă, care dispusese şi executarea efectivă a acesteia.

Instanţa a menţinut sechestrul instituit de procurori pe mai multe sume de bani şi bunuri ale proxeneţilor şi a dispus confiscarea de la Ionel Pitulice a 162.980 de lei, bani pe care i-a obţinut din exploatarea sexuală a mai multor tinere şi minore.

Citește și: S-a terminat procesul celor mai mari proxeneți români din Spania. Doi frați au primit împreună 108 ani de închisoare

Dragoş-Cezar Zamfir trebuie să restituie 45.000 de lei, Mario-Daniel Mocănaşu - 89.900 de lei, iar Corneliu Valeriu Iconaru - 45.000 de lei.

O adolescentă care era cazată la un centru de plasament din Brăila este una dintre victimele proxeneţilor.

Victima a fost abordată online

În decembrie 2015, fata a fost abordată pe Facebook de unul din proxeneţi, Mario-Daniel Mocănaşu, şi a intrat apoi într-o relaţie cu el. Un an mai târziu, individul i-a cerut să se prostitueze ca să contribuie la „cheltuielile din gospodărie”.

Proxenetul o bătea constant ca să nu fugă şi obţinea aproximativ 1.200 de lei în fiecare zi din exploatarea sexuală a adolescentei.

Citește și: Două fete aflate în grija Protecţiei Copilului din Suceava, obligate să se prostitueze

Ulterior, cei doi s-au mutat într-un apartament din cartierul bucureştean Obor, unde adolescenta a practicat prostituţia împreună cu alte tinere.

Poliţiştii au stabilit că fata a fost adusă apoi în municipiul Galaţi, în cartierul Mazepa, dar şi în alte locaţii de pe raza municipiului Brăila, unde a fost forţată să se prostitueze.Potrivit anchetatorilor, Mario-Daniel Mocănaşu o bătea şi o insulta constant pe adolescentă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

horoscop zilnic 1 martie jpeg
cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
Shakira jpg
antonia sexy jpg
femeie frig casa jpeg
cub raluca podea png
image
image
image
image
image
image
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png