Revolta unui celebru actor român. Orașul din țară care l-a dezamăgit profund: „Oameni care țipă, mame care își înjură copiii”

Ultima actualizare:

În minivacanța de Sfânta Maria Constanța a fost superaaglomerată de turiști. Se întâmplă an de an, în special în ziua de 15 august când oamenii se îmbulzesc să vadă spectacolul de Ziua Marinei. Actorul Marius Manole s-a numărat și el printre cei care au fost prezenți în Constanța. A dat însă de o „Românie pe care nu voia să o vadă” cum spune chiar el într-o postare pe facebook în care își exprimă dezamăgirea în legătură cu comportamentul oamenillor, dar și cu indiferența autorităților.

image

„Mame care își înjură copiii”

Sunt de ceva zile la Constanța. Oraș cu mare potențial, oraș care ar putea fi o bijuterie. Nu e. Nu numai că nu e, dar pare că nimeni niciodată nu s-a îngrijit de el. Păcat! Aseară a fost sărbătoare, aici la malul mării. Mulți, foarte mulți turiști și localnici”, își povestirea Marius Manole.

Din păcate am văzut o Românie pe care nu aș fi vrut să o văd. Oameni care țipă, care își aruncă țigările și cutiile cu bere pe jos, mame care își înjură copiii, mașini care merg pe contrasens, chelneri nesimțiți.

Știu că nu e vina lor, că tot ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, toți cei care ne-au condus în ultimii 30 de ani au făcut tot ce le-a stat în putință să distrugă cultura, să ne facă să fim din ce în ce mai proști.

Să fim ca ei. Au reușit, în mare parte, au reușit. Ne-au făcut să fim după chipul și asemănarea lor. Nu vreau să mai vorbesc de politică, știți bine că am făcut-o mai demult, mi-am promis că-mi văd de meserie și de viața mea, doar că viața mea e aici, în țara asta.

O „minune” lăsată în paragină

Actorul Mariu Manole care se bucură d eun numă r mare de fani pe rețelele sociale a fost dezamăgit nu numai de comportamentul oamenilor. În plimbarea sa prin orașul de la malul mării a dat peste o bijuterie arhitecturală. O construcție uimitoare, care, din păcate, abia se mai putea vedea de bălăriile înalte. Este vorba de

Ce am văzut aseară la Constanța m-a speriat, m-a întristat, dar mi-a dat putere să lupt mai departe. Vor să închidă, să comaseze, să distrugă instituțiile de cultură..

Îi sperie orice om care gândește, care citește, care e informat, care vorbește corect. E pariul lor. Luptați oameni buni, luptați cum puteți și pe unde puteți. Convingeți oamenii să intre în sălile de teatru, în sălile de concerte, în muzee, să citească, să admire, să învețe. E singura noastră șansă”, scrie Marius Manole.

Uitati aici, în orașul care ar fi trebuit să fie o bijuterie există această minune. Cum să ai așa ceva în centrul orașului și să o lași în paragină, fără să îți treacă prin cap să faci ceva, să o salvezi.

image

Cuuuum? Care primar, care consilier județean, care om poate să facă așa o crimă? O sinagogă construita în 1911 care ar putea fi … care ar putea fi….multe ar putea fi, dar…”

Postarea actorului a adunat mii de reacții și comentarii. Printre cei care au lăsat o opinire a fost și Tudor Chrilă.

În 30 de ani toate astea s-au întâmplat pentru că am tăcut. Dacă o facem în continuare va continua acest declin ireparabil”, a spus artistul.

image
image
image
image
image
image
trandafiri albi foto magnolia jpg
casa thesun1 jpg
casa colaj tiktok jpg
Dieta Atlantica jpg
vapor istock jpg
castelul predjama pixabay jpg
Rimetea FOTO Shutterstock jpg
Lavanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net