„Pentru 50 de bani facem atâta tam-tam”. Reacția unei tinere din Iași, după ce i-a fost refuzată garanţia pe sticla returnabilă

O tânătă din Iași, cunoscută influenceriţă de pe Tik Tok, a povestit prin intermediul unui videoclip ce a păţit când s-a dus la un magazin pentru garanţia de 50 de bani pentru ambalajul PET. Cum aparatul nu funcţiona, potrivit legii, colectarea trebuie să se facă manual, însă aceasta a fost refuzată de către magazin.

Ce a făcut o tânără din Iaşi, după ce i s-a refuzat garanția de de 50 de bani / foto: arhiva Click!
Ce a făcut o tânără din Iaşi, după ce i s-a refuzat garanția de de 50 de bani / foto: arhiva Click!

„Am câștigat lupta cu un supermarket din Iași! Morala acestui story-time este că niciodată nu trebuie să renunțați la dreptul vostru și mereu trebuie să faceți reclamație, dacă chiar considerați că vi s-au încălcat drepturile. Cu siguranță, v-ați întâlnit și voi cu această problemă la alte magazine.

Am băut o apă și am rămas cu sticla, cu PET-ul de jumătate de litru în mână. Fiind pe Ștefan cel Mare, am găsit acest magazin și am zic că hai să dau la reciclat această sticlă și să îmi recuperez garanția de 50 de bani. (...)

 Am ajuns la aparatul de colectare și ghiciți ce? Scria mare pe un afiș că este defect și na, asta e. Citind legea, știm că, dacă aparatul este defect, sau are o problemă aparatul respectiv, orice magazin este obligat să colecteze manual și să ofere garanția cumpărătorului, adică nouă.

„Dar nu ne-am lăsat și ghiciți ce?”

După discuții cu șefa de magazin, care mi-a spus că este o situație penibilă și că pentru 50 de bani facem noi atâta tam-tam, am sunat în call-center-ul magazinului respectiv, am dat de o domnișoară care până la urmă a discutat cu șefa de magazin și a rugat-o să ne înapoieze suma, marea sumă de 50 de bani.

Ne-a fost înapoiată suma, cu ochii dați peste cap, cu sticla aceea luată din mâna mea și trântită într-un colț, ca să dramatizeze puțin situația. Dar nu ne-am lăsat și ghiciți ce? Am scris un email către Garda de Mediu și le-am povestit ce s-a întâmplat, că ne-au trimis la alt magazin și nu voiau să ne înapoieze suma și le-am arătat o foaie cu regulament intern.

Garda de Mediu ne-a răspuns și în magazin au afișat că, dacă este defect aparatul, colectarea se face manual. Sper că este afișat acest anunț în toate magazinele din Iași”, a povestit tânăra din Iași, în videoclipul publicat pe TikTok.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image png
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net