Un produs popular a fost retras de la vânzare de Mega Image, după ce s-a detectat că are pesticid

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis o alertă alimentară pentru un produs care era comercializat de Mega Image! Este vorba despre un produs pe care mulți clienți l-au cumpărat deja și pe care trebuie să îl aducă înapoi de urgență, deoarece specialiștii au anunțat că ar conține pesticid.

Mega Image a retras un produs de la vânzare, pentru că are pesticid / foto: arhiva Click!
Mega Image a retras un produs de la vânzare, pentru că are pesticid / foto: arhiva Click!

Panică în rândul clienților, după ce un aliment cunoscut a fost retras de urgență. Produsul a fost scos din toate unitățile comerciale Mega Image, iar clienții care l-au cumpărat trebuie să îl aducă înapoi de urgență. Potrivit Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), acesta conține pesticid și ar fi foarte periculos pentru sănătate. Este vorba despre un ulei de măsline, mai exact, „Gaea, Ulei de măsline extravirgin pentru salată 500ml”, cu numărul de lot L4009, având data de expirare Iulie 2025.

Deși eticheta arată că ar urma să expire în anul 2025, furnizorul a transmis că ar fi suferit o contaminare încrucișată cu un lot la care s-a găsit un pesticid. Concret, este vorba de un insecticid organofosforic de contact, cu un spectru larg de dăunători combătuți, în toate fazele de dezvoltare (larvă, nimfă, adult). Acest tip de pesticid poate avea efecte devastatoare asupra insectelor, omorându-le prin contact, ingestie și chiar inhalare.

„Le cerem scuze clienților”

„Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, urmând principiul precauției de contaminare încrucișată cu un alt lot la care s‐a detectat prezența pesticidului clorpirifos. Menționăm că lotul L4009 cu termenul de valabilitate: Iulie 2025, nu s‐a detectat pesticidul clorpirifos”, au transmis reprezentanții ANSVSA, pe pagina oficială.

Este al 16-lea produs retras de pe rafturile magazinelor numai anul acesta. Cei care au cumpărat „Gaea, Ulei de măsline extravirgin pentru salată 500ml”, cu numărul de lot L4009, având data de expirare Iulie 2025, sunt rugați să nu îl consume și să îl distrugă sau să meargă în magazinele de unde l-au cumpărat pentru a-l returna. Pentru a vă primi banii înapoi, trebuie să prezentați bonul fiscal. De asemenea, clienții sunt rugați sa returneze produsul cu datele menționate mai sus, până la data de 24 mai 2024.

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 24.05.2024. Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, au transmis reprezentanții Mega Image.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Nita jpg
image
image
image
image
image
image
ceapa cartofi jpg
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net