Produsul românesc care i-a cucerit pe străini. Nu costă mult în magazine și se găsește în toată lumea

Ultima actualizare:

Toată lumea adoră acest produs românesc. I-a cucerit pe străini și a ajuns să fie vândut în peste 20 de țări. Este vorba de magiunul de prune din Topoloveni. Acesta a ajuns în toate colțurile lumii, inclusiv în America de Sud și Asia, în țări precum Vietnam, China sau Brazilia.

Produsul românesc care i-a cucerit pe străini
Produsul românesc care i-a cucerit pe străini

Produsul românesc iubit de străini

Au trecut 13 ani de la obţinerea certificării cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) din partea Comisiei Europene, iar acum magiunul din prune Topoloveni a ajuns să fie vândut în peste 20 de ţări.

„Se întâmplă să fim în cel de-al 31-lea an de activitate. Sunt 13 ani în care am obţinut tot ce s-a putut ca recunoaştere a calităţii: Cod Operator NATO, Furnizor al Casei Regale a României, Cetăţean de Onoare Argeş şi Topoloveni, Stele Michelin în ITQI, de trei ani consecutiv Locul I în Lume - drept Cel Mai Bun Gem şi Cel Mai Bun Produs din Fructe în Taste Atlas.”, a declarat Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei Sonimpex, conform agerpres.

Produsul românesc adorat de străini este unul sănătos, care a convins consumatorii din România şi din afara graniţelor prin proprietăţile sale nutritive şi prin calitatea lui de aliment care ajută la menţinerea sănătăţii.

„Toate celelalte produse ale companiei puse ulterior pe piaţă au fost create în aceeaşi direcţie consolidată de către magiunul din prune Topoloveni. Întreaga gamă de produse Topoloveni, de la magiunuri, gemuri şi dulceţuri până la zacuscă şi sarmale este una cu o compoziţie 100% naturală, fără adaos de zahăr, E-uri, conservanţi sau aditivi, iar în prezent avem peste 60 de produse", a adăugat directorul general al companiei”, a mai precizat directorulul general al companiei Sonimpex.

În ce țări se vinde produsul românesc iubit de străini

Magiunul din prune Topoloveni a ajuns în 20 de țari, la 13 ani de când a obținut certificatul cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP). Acest produs românesc este apreciat enorm în Europa, dar și SUA, Japonia, Vietnam, Brazilia, China sau Canada, susţine Bibiana Stanciulov.

Preţul acestui produs este unul pentru toate buzunarele. Un borcan de 350 de grame cu Magiun din prune Topoloveni la poarta fabricii şi în târguri sau pieţe este de 16 lei.

Magiunul din prune a fost produs la Topoloveni atunci când a fost înfiinţată în localitate o fabrică de magiun, potrivit arhivelor locale. Notorietatea produsului românesc a crescut foarte mult în ultimele două decenii, conform sursei citate.

Un alt produs românesc iubit și afară

Mujdei de usturoi Foto: Pixabay.com
Mujdei de usturoi Foto: Pixabay.com

De la un produs românesc premiat trecem la unul simplu și ieftin. Este vorba despre mujdeiul de usturoiusturoi, care este, de asemenea, extrem de căutat de străini. 

TasteAtlas a compilat un clasament al alimentelor bazat pe recomandările și evaluările turiștilor din întreaga lume. Concluzia specialiștilor a fost că mujdeiul de usturoi este un produs distinct, extrem de căutat și apreciat de către străini. Mujdeiul de usturoi se clasează pe primul loc în topul TasteAtlas al produselor românești. Acest produs este extrem de popular în țara noastră, fiind consumat adesea chiar la fiecare masă. Cu toate acestea, pentru turiștii care vizitează România, mujdeiul de usturoi este ceva complet nou și captivant.

Mai exact, mujdeiul de usturoi este un sos apreciat de toată lumea pentru gustul său delicios. Mulți îl aleg pentru a adăuga o notă aparte mâncărurilor. Acesta este motivul pentru care, atunci când vizitează țara noastră, străinii nu uită să-l comande cât mai des. În plus, printre alte produse tradiționale foarte apreciate de turiști se numără plăcinta macedoneană sau plăcinta aromână. 

Usturoiul accentuează gustul 

De la supe delicioase, sosuri cu brânză, amestecuri sau salate până la fripturi de carne, usturoiul verde accentuează gustul și experiența meselor. Denumit și usturoiul de primăvară, este excelent pentru sistemul nervos, fiind un tonic de excepție.

Usturoiul verde sau usturoiul baby se spune că vindecă 1000 de boli, fiind un medicament extraordinar folosit din cele mai vechi timpuri. Cu puternice efecte antibiotice și antioxidante, usturoiul verde conține cantități mari de vitamin C, vitaminele B1, B2, B9, potasiu, calciu și fier, dar și ulei volatil care îi dau mirosul specific și fitohormoni și acizi organici.

Care sunt beneficiile usturoiului 

Usturoiul este cunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, datorită compușilor săi activi. Usturoiul conține compuși cu proprietăți antibacteriene și antivirale, care pot ajuta la combaterea infecțiilor.

Consumul regulat de usturoi poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, ceea ce poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Usturoiul poate contribui la îmbunătățirea sănătății inimii prin scăderea nivelului de colesterol LDL ("rău") și creșterea nivelului de colesterol HDL ("bun"). Compusii antioxidanți din usturoi pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării oxidative cauzate de radicalii liberi.

 Consumul de usturoi poate sprijini sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor. Unele studii sugerează că usturoiul ar putea fi asociat cu un risc mai mic de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel de stomac și cel colorectal. Consumul de usturoi poate stimula digestia și poate ajuta la reducerea disconfortului abdominal. Usturoiul poate contribui la controlul nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate fi util pentru persoanele cu diabet. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net