Alimentul banal pe care trebuie să îl consumi săptămânal! Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit secretul: „Îndepărtează depunerile de colesterol...”

Prof. Dr. Vlad Ciurea, neurochirurg și profesor universitar renumit, aduce în atenție un secret simplu pentru o sănătate optimă. Acesta a vorbit despre un aliment banal pe care este esențial să îl consumăm cel puțin o dată pe săptămână dacă vrem să le alegem cu o imunitate de fier. 

Alimentul banal pe care să îl consumi săptămânal!
Alimentul banal pe care să îl consumi săptămânal!

Alimentul banal pe care să îl consumi săptămânal!

În această perioadă, când vremea este atât de schimbătoare este important să ne îngrijim de sănătatea noastră. În acest context, Prof. Dr. Vlad Ciurea recomandă să consumăm regulat un aliment îndrăgit încă din vechime și care poate da mâncărurilor un gust deosebit.

„Îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi. Dovadă că, dacă de 5.000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit consumă usturoi. Care este motivul pentru care îl consumă? Vă dau un exemplu… Poporul danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic în a-și îmbunătăți starea genetică.

Așa că, spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduc un usturoi din Spania care nu miroase atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți! Mult mai bun și mai sănătos”, a declarat medicul Vlad Ciurea în emisiunea iThink, moderată de Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN.

Usturoiul conține alicină, un compus sulfuric cu puternice proprietăți antibacteriene și antivirale. Acesta poate ajuta la combaterea infecțiilor bacteriene și virale.  Consumul regulat de usturoi poate contribui la reducerea tensiunii arteriale, având un efect benefic asupra sănătății cardiovasculare. Usturoiul poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL ("colesterolul rău") și poate crește nivelul de colesterol HDL ("colesterolul bun"). 

Substanțele antioxidante din usturoi, precum seleniul și compușii sulfurici, ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi.  Usturoiul poate stimula sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor și a bolilor. Compușii din usturoi au și efecte antiinflamatorii, contribuind la reducerea inflamației în organism. Studiile sugerează că usturoiul ar putea avea anumite proprietăți anticanceroase, contribuind la prevenirea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel gastric și cel colorectal. Usturoiul poate contribui la menținerea sănătății oaselor prin stimularea producerii de estrogen, ceea ce poate fi benefic mai ales în cazul femeilor aflate la menopauză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
mama copil de mana jpg
image png
image png
Millie Bobby Brown jpg
bani euro pixabay jpg
litoral jpg
furturi magazine jpg
vlad ciurea
image
actualitate.net
image
actualitate.net