Metoda care te scăpă de depresie, stres și burnout. Sfatul medicului Vlad Ciurea îți va schimba viața: „Suntem în boala secolului”

Ultima actualizare:

Doctorul prof. Vlad Ciurea a dezvăluit ce cuvânt ne scapă de depresie și burnout. Într-o lume în care acestea sunt unele dntre cele mai periculoase afecțiunii ale secolului, profesorul ne învață cum putem depăși burnout-ul și ce trebuie să facem pentru a fi bine.

 Sfatul medicului Vlad Ciurea îți va schimba viața
Sfatul medicului Vlad Ciurea îți va schimba viața

Cum scăpăm de burnout, boala secolului! Vlad Ciurea: „Nu uitați de asta”

Prezent în cadrul podcastului dr. Adinei Alberst, doctorul prof. Vlad Ciurea ne învață că avem nevoie să punem stop activităților care ne suprasolicită și care ne pot degrada foarte mult sănătatea. În zilele noastre, femeile sunt cele mai afectate de burnout pentru că pretențiile și presiunea asupra lor sunt mult mai mari.

„Burnout, în primul rând, înseamnă ardere. Deci funcțiile cerebrale s-au ars. De ce s-au ars? Pentru că au venit prea multe solicitări, pentru un grup de celule, care nu mai rezolva. Deci au venit mămicile acasă care au care au și un soț mai nervos, mai supărat, toată încărcătura asta, și ajung la serviciu, ene sunt și șefe, atunci au foarte multe sarcini. Directorii le trimit asta, vor să arate cât de bune sunt, burnout-ul este mult mai frecvent la doamne, în ziua de astăzi.

Vor să arate, nu spun că nu reușesc, nu dau un pas înapoi „mă depășește”, nu recunosc acest lucru. În general mai ales doamnele din România: „se face, da șefu”. Până când? Dacă șeful nu e mulțumit, te aruncă afară ca pe o măsea stricată. Nu uitați de asta! Iar sănătatea dumneavoastră continuu în pericol. Din limbajul românesc trebuie să dispară cuvântul „acuma!”. „Acuma” nu trebuie să existe. „No, șezi”, ăsta-i cuvântul. Aredeleanul ăla nu-i prost. „Care-i graba, măi?”. Ăsta este adevărul. Cuvântul „trebuie”. De ce trebuie? „Lăsați domn-le încetișor”, a spus medicul.

Cum scăpăm de burnout

Doctorul ne învață că șefii sunt cei care trebuie să se schimbe și să înțeleagî epuizarea angajaților. De altfel, atunci când nu mai putem este cazul să ne schimbăm job-ul pentru a nu ne îmbolnăvi, întrucât burnout-ul duce la afecțiuni grave precum cancerul.

„Noi suntem o masă de lucrători, să zicem, ca o cohortă de soldați. Deasupra noastră sunt ofițerii, centurionii, peste centurioni vin generalii. Generalii trimit comenzile. Toți centurionii vor să iasă în față și să rezolve totul și atunci aruncă toate comenzile peste executanți și atunci executanții intră în acest burnout.

Vor să facă, nu pot. Și, următoarea etapă, funcțiile de conducere cad. Cei care au funcții de conducere și care constată după un număr de ani de suprasolicitare, în care și-au neglijat familia, alte probleme, viața personală = 0, atunci constată că ceva n-a mers și se prăbunesc dintr-o dată și apare acest fenomen de burnout. 

Deci stres, după care burnout-ul, după care starea de depresie. Suntem în boala secolului, burnout. Vrem să facem foarte multe lucruri, nu știu la ce duce. În viața mea n-am văzut un coșciug când merge spre cimitir... trăgând o ladă de bani după el... La ce au ajutat?”, a mai adugat medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net