Alimentul banal care ne face mai deștepți! Celebrul Vlad Ciurea dezvăluie secretul: „Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită”

Cu toții știm care sunt alimentele sănătoase pentru organismul nostru, însă cu siguranță nimeni nu s-ar fi gândit că există unele care ne fac mai deștepți. Potrivit celebrului neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, acestea ne ajută să stimulăm celula nervoasă şi să avem o memorie mai bună.

Prof. Vlad Ciurea dezvăluie care sunt alimentele care ne fac mai deștepți / Foto: Captură video
Prof. Vlad Ciurea dezvăluie care sunt alimentele care ne fac mai deștepți / Foto: Captură video

Știai că există alimente care ne fac mai deștepți? Conform renumitului profesor Vlad Ciurea, sunt alimente foarte iubite de către români, însă, nu sunt nici tocmai sănătoase pentru organism. Te întrebi care sunt acestea? Află că sunt produse la îndemâna oricui.

Alimentele care ne fac mai deștepti

Mai exact, în cap de listă, cu siguranță nu te-ai fi așteptat, deoarece poate părea cam greu de crezut, se află ciocolata, un desert iubit mai ales de copii. Totodată, pe lânga aceastea se adaugă și alte alimente uzuale și cele mai folosite de către români, precum cafeaua, cacaua şi lecitina. Acestea ar trebui consumate de către persoane care rețin mai greu și nu au o memorie bună. 

Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută. Ciocolata ne ajută, cacaua ne ajută, stimulează şi ajută. Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier.

Apoi, dulce, dar nu zahăr, care este rafinat. Dar dulcele din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie”, a declarat Prof. dr. Vlad Ciurea, într-un interviu, conform Adevărul.ro.

Totodată, acesta a subliniat că este vorba despre ciocolata neagră, cu cât mai multă cacao şi mai puţin zahăr şi fără umpluturi sau arome, deoarece zahărul este alimentul care ne face rău.

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne «extragem » energie. Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!).

Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt "poveri" care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao.(...) Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă!”, a scris renumitul neurochirurg pe contul său de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net