Produsul din alimentaţia zilnică a românilor, cel mai mare duşman al creierului. Semnalul de alarmă tras de Prof. Vlad Ciurea

Nu toate alimentele sunt bune pentru sănătatea noastră. Experții ne sfătuiesc să fim mai atenți la ceea ce consumăm și mai ales în ce cantități. În acest articol, vom discuta despre alimentul care distruge încet creierul, fiind este extrem de consumat în România. Semnalul tras de către celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea

Alimentul care este cel mai mare duşman al creierului / Foto: Captură video
Alimentul care este cel mai mare duşman al creierului / Foto: Captură video

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a vorbit despre alimentul care prezintă cel mai mare pericol pentru creierul uman. Știați sau nu, potrivit acestuia, zahărul este cel mai mare dușman pentru sănătatea noastră. Acesta se află zilnic în alimentaţia românilor, se ascunde în multe dintre alimentele pe care le mâncăm zilnic și de multe ori îl consumăm fără să ne dăm măcar seama.

Prof. Vlad Ciurea: „Facem tot ce este posibil să nu-l consumăm”

Acest aliment îl găsim inclusiv în pâine, unele iaurturi, fast-food, muştar, sosuri, cereale, conserve etc.

De zahăr, trebuie să uităm, să nu-l consumăm. Facem tot ce este posibil să nu-l consumăm, mai ales zahărul rafinat. Ne luăm zahărul din amidon, din pâine, din fructe, din miere, dar nu zahărul acesta rafinat, care este un dușman al creierului. Miere putem să mâncăm din când în când”, a declarat Prof. Vlad Ciurea, relatează Antena3.ro.

Recomandarea medicului este să consumăm dulciuri cât mai naturale, precum fructele, mierea sau gemurile fără zahăr și să alegem cu mare grijă tipul de zahăr ales pentru consum. Totodată, pentru cei care iubesc ciocolată, acesta o recomandă pe cea amăruie, care are un conținut ridicat de cacao și unul scăzut de zahăr.

De asemenea, invitat în trecut la podcastul moderat de către Cătălin Măruță, celebrul neurochirurg a dezvăluit și ce alimente pot ajuta creierul: „Nu trebuie să lipsească fructele, nucile, semințele de dovleac. Ceapa, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul împing procesele cerebrale. Este foarte interesant! Este dovedit că usturoiul curăță vasele. Am un prieten din comunitate care mănâncă usturoi așa cum mâncăm noi semințe și spune că este foarte bine pentru sănătate!”.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net